©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Gemotiveerd Berchem Sport wil absoluut Jef Walravens eren tegen Racing Mechelen: “Spelers maakten het mij moeilijk om selectie te maken”

Na een mooie 6 op 6 tegen Turnhout en Beerschot U23, sputterde de motor van Berchem Sport de laatste weken een beetje in 2e afdeling VV B. “Het geluk stond nooit aan onze kant, de bal belandde een paar keer op de lat. Maar ik heb vernomen dat onze jongens Jef Walravens, onze bekendste supporter die onlangs overleden is, gepast willen eren”, weet T1 Nico Van Uytsel.

Dries Van Thielen

“Tegen Diegem (3-1) pakken we heel dom twee keer geel en kwamen we met tien te staan terwijl het op dat moment nog 1-1 stond. In de match tegen Bocholt (0-0) stonden er twee ploegen op het veld die absoluut niet wilden verliezen. En tegen Hades (1-0) begonnen we slecht aan de partij en krijgen we de 1-0 heel snel om de oren”, analyseert Van Uytsel de voorbij wedstrijden. “Na een half uur pakken we die match in handen en raken we de deklat, gaat een sliding er net niet in... Het verschil in klassement zag je absoluut niet.”

Uiteraard wil Berchem tegen Racing de ommekeer inzetten. “De meeste jongens zijn uit blessure. Is iedereen wedstrijdfit? Dat zeker niet, maar we zijn toch vollediger. Gisteren hebben ze het mij niet gemakkelijk gemaakt om mijn ploeg te selecteren, want iedereen is zo gemotiveerd. Spijtig dat over twee weken de winterstop begint, want de motor begint te draaien.”

Revanche voor Diegem

Nochtans loopt het bij Racing Mechelen ook allesbehalve slecht, dat recent 11 op 15 pakt. “Ik ben ze vorige week gaan scouten (5-2 tegen Beerschot, red.) en wat me opviel is dat zij wél dat tikkeltje geluk hebben. Hun ballen gaan er wel allemaal in.”

“Ook hebben ze een heel sterk verticaal spel: ze hebben weinig passes nodig om in de gevarenzone te komen. Carrez is snel, Weuts knalt de bal gemakkelijk in de pin, … Maar ik ga uit van onze eigen sterktes en we hebben nog wat goed te maken na ons puntenverlies tegen Diegem”, besluit de optimistische coach.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners