© RTV

Vrachtwagen rijdt vrouw aan in centrum van Bonheiden: slachtoffer (80) overleden

Bonheiden -

Het is vrijdagnamiddag in het centrum van Bonheiden tot een dodelijke aanrijding gekomen tussen een vrachtwagen van een grondwerker en een 80-jarige voetganger. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar konden niets meer voor het slachtoffer doen. Het gaat om een tragisch ongeval.

kvro, svds

De aanrijding gebeurde omstreeks 14.20u in het centrum van Bonheiden ter hoogte van de Berentrodedreef. Een 80-jarige dame uit Bonheiden stak er de straat over, net op het moment dat een vrachtwagen aan de verkeerslichten van Dorp groen licht kreeg. “Hij heeft het slachtoffer niet gezien, mogelijk door de hoogte van de vrachtwagen, en reed de vrouw tegen een lage snelheid aan”, zegt Kato Belmans van het parket Antwerpen.

De vrachtwagenchauffeur werd na het ongeval aan een alcoholtest onderworpen. Die bleek negatief. “Er worden dan ook geen extra onderzoeksdaden gesteld. Alles wijst op een zeer tragisch ongeval”, aldus Belmans. De bestuurder van de vrachtwagen is in shock en krijgt slachtofferbejegening van de politie.

Burgemeester Lode Van Looy (BR30) was nog niet officieel ingelicht over de feiten. “Het enige wat ik voorlopig weet, is dat een dame aan het Kerkplein vermoedelijk in de dode hoek van een vrachtwagen is terechtgekomen”, zegt hij. “Hoe dan ook is dit een zeer treurig incident.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten