Trésor niet en Chadli, De Winter en Duranville (16) wel: zo zag de volledige WK-voorselectie van België eruit

De lijst van 54, niet 55, namen die Roberto Martinez begin november aan de FIFA heeft overgemaakt is uitgelekt. Opvallend: Nacer Chadli zat nog altijd in de voorselectie.

lvdw

Als hij niet net voor het WK geblesseerd was geraakt, had de 33-jarige speler van Westerlo misschien nog de eindselectie gehaald. Ook zijn ploegmaat Maxim De Cuyper stond op die lijst, net als de pas 16-jarige Julien Duranville die niet eens een handvol wedstrijden speelde in de hoofdmacht van Anderlecht. Thomas Foket was erbij, hoewel die dit seizoen nog geen enkele wedstrijd speelde bij Reims. Alessio Castro-Montes van AA Gent is op de lijst een van de zeven spelers die de ex-bondscoach voordien nooit had opgeroepen. 

Mike Trésor, de assistkoning van de autoritaire competitieleider KRC Genk, zat dan weer niet in die brede voorselectie. Net zo min als Standard-sterkhouder Nicolas Raskin.

Behalve de 26 geselecteerden en de vier spelers die stand-by moesten blijven (Denayer, Heynen, Saelemaekers, Lukebakio) zaten nog in de voorselectie:

Doelmannen: Matz Sels (Straatsburg), Thomas Kaminski (Blackburn)

Verdedigers: Koni De Winter (Empoli), Maxim De Cuyper (Westerlo), Siebe Van der Heyden (Union), Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg), Dedryck Boyata (Club Brugge), Hannes Delcroix (Anderlecht), Brandon Mechele (Club Brugge)

Middenvelders: Alessio Castro-Montes (AA Gent), Aster Vranckx (AC Milan), Romeo Lavia (Southampton), Orel Mangala (Nottingham Forest), Dennis Praet (Leicester), Nacer Chadli (Westerlo), Thomas Foket (Reims), Albert Sambi Lokonga (Arsenal)

Aanvallers: Christian Benteke (DC United), Divock Origi (AC Milan), Julien Duranville (Anderlecht), Francis Amuzu (Anderlecht), Dante Vanzeir (Union), Yari Verschaeren (Anderlecht), Adnan Januzaj (Sevilla).

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten