©  REUTERS

Neemt Vincent Janssen een collega-international mee naar de Bosuil? Antwerp wil Daley Blind wegplukken bij Ajax

Daley Blind, de 32-jarige linksback die vanavond met Nederland de WK-kwartfinale tegen Argentinië betwist, staat nadrukkelijk in de belangstelling van Antwerp, zo melden bronnen rondom Ajax. De Great Old wil – bij een vertrek van een basisspeler – de Nederlandse recordkampioen verlossen van het riante salaris van de routinier, die niet of nauwelijks in de plannen van zijn huidige trainer Alfred Schreuder voorkomt.

Diederik Geypen

Blind ligt in Amsterdam nog tot het einde van dit seizoen onder contract. Desondanks hoopt Antwerp de verdediger in de wintermercato transfervrij te kunnen overnemen. Met de langdurige inactiviteit van Sam Vines (enkelblessure) is versterking op de linksbackpositie gewenst. Doublure Gastón Ávila kon zich nog niet doorzetten op de Bosuil, hoewel Mark van Bommel gisteren lovend was over de werkethiek van de Argentijn. In de laatste duels voor de competitiebreak depanneerde de rechts­voetige Jelle Bataille op links.

De Antwerpse interesse in Blind - die 500 wedstrijden op zijn palmares heeft staan, waarvan 340 voor Ajax en 141 voor Manchester United - is niet nieuw. Net voor het WK kreeg zijn concurrent Owen Wijndal de voorkeur als linksback. Op het WK in Qatar daarentegen speelde Blind tot dusver elke ­minuut. Met een doelpunt en een assist was hij een van de uitblinkers in de 1/8ste finale tegen de ­Verenigde Staten. Ook vanavond (20.00u) tegen Argentinië wordt hij aan de aftrap verwacht.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten