Dankzij het doelpunt van Rabbi Mwenda klimt Rupel Boom naar een veilige plaats in het klassement. © GOYVAERTS

Rupel Boom en Rabbi Mwenda pakken negen op twaalf: “Ik denk dat we nu echt vertrokken zijn”

Rupel Boom won zaterdagavond met 1-0 van de beloften van Charleroi en staat zo niet meer in de degradatiezone. Rabbi Mwenda zorgde net na rust voor het enige treffer tegen de jonge Zebra’s.

Het leek alsof Rupel Boom in een defensieve opstelling begon, maar in het spel was het wel degelijk de thuisploeg die het initiatief nam. “De intentie waarmee je aan de aftrap komt, is belangrijker dan de namen van de pionnetjes”, aldus matchwinnaar Rabbi Mwenda.

“Onder de nieuwe coach is er een duidelijk plan en daar horen vrij uitgesproken offensieve patronen bij, die we goed konden uitvoeren. Ik vond onze overwinning terecht, ook al bleef het door die krappe marge spannend tot de laatste minuut. Ik denk dat we nu echt vertrokken zijn. Met negen op twaalf hebben we voor het eerst dit seizoen een reeks neergezet.”

Rupel Boom staat zo voor het eerst boven de gevarenzone. “Dat geeft mentaal een enorme boost. We krijgen nu zelfs ploegen uit de middenmoot in het vizier. Wie dat een maand terug had gezegd, had je voor gek verklaard want toen stonden we helemaal onderin met vijf op zesendertig. Maar er is veel veranderd de laatste weken. We spelen met veel meer zelfvertrouwen en dat merk je. Bovendien zit er zeker nog rek op. Ik kende net als heel de ploeg een lastige start. Niet onlogisch als je een compleet nieuwe ploeg aan het bouwen bent. Al had ook ik verwacht dat de puzzelstukjes sneller in elkaar zouden vallen. Maar kijk, nu begint het te draaien en dus kunnen we met vertrouwen vooruit kijken.”(pni)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners