© atv

Beerschot pakte bij Dender vijfde zege op rij en blijft autoritair aan de leiding

Beerschot heeft ook de uitwedstrijd bij Dender tot een goed einde gebracht. Na een onnodig spannende slotfase won het met 2-3. Het was voor de Mannekes al de vijfde competitiezege op rij.

Koen Frans

LEES OOK. ONS OORDEEL. Aanvalstrio van Beerschot aan het kanon, achterin is Matthys de baas

Andreas Wieland koos in een het ijskoude Van Roystadion in Denderleeuw voor de verwachte elf basisspelers. Fré Frans en Mardo Nzita zijn nog steeds geblesseerd. Marco Weymans startte in de plaats van Ilias Sebaoui, dat is dezelfde wissel die Wieland vorig weekend tijdens de rust op Anderlecht al doorvoerde.

Coach Regi Van Acker koos met zijn Dender voor een egelstelling, Beerschot kreeg de bal. Dat leverde aanvankelijk weinig gevaar op. Tot Jonathan Rowell met een onnodige charge uitpakte in de eigen zestien. Dante Rigo was het slachtoffer. Thibo Baeten, op de korrel genomen door de thuisaanhang, bleef ijzig kalm en trapte de strafschop door het midden: 0-1. Een handvol minuten later viel een afgeslagen hoekschop van Rigo voor de voeten van Thibaud Verlinden. Die twijfelde niet en mikte het leer tussen de benen van ploegmaat Jan Van den Bergh in de verste hoek: 0-2. Iets voor het halfuur liet Verlinden een unieke kans op de 0-3 liggen, doelman Xavier Gies ging goed plat.

En Dender? Dat kroop na verloop van tijd wel wat dichter bij het doel van Bill Lathouwers, maar de doelman van Beerschot moest voor de pauze geen enkele save uit zijn mouwen schudden. Beerschot kon ook regelmatig fraai onder de hoge druk van Dender uitvoetballen. Vijf minuten voor de pauze knalde Olivier Myny de enige échte kans voor de thuisploeg hoog over. Op slag van rust moest Gies nog eens plat op een poging van Baeten. Maar we mochten halfweg een warme koffie gaan drinken bij een verdiende 0-2 voorsprong voor Beerschot.

Onnodig spannende slotfase

Tien minuten na de pauze moest Lathouwers voor het eerst plat. Hij stond pal op een poging van Tiago Cukur. Even later leek Beerschot de wedstrijd in een definitieve plooi te hebben gelegd. Apostolos Konstatopoulos mocht ver oprukken met de bal aan de voet en de Griek zette Verlinden alleen voor doel. Gies pareerde zijn poging in de voeten van Nökkvi Thórisson en de IJslander scoorde zijn vierde goal in vijf wedstrijden: 0-3. Baeten zag nadien de 0-4 nog afgekeurd worden voor een millimeter buitenspel.

Konstantoupolos speelde een kwartier voor tijd voor Sinterklaas. Hij zette invaller Ngongo Batulenga met een afschuwelijke terugspeelbal op weg naar de 1-3. Een paar minuten later trapte Zakaria Atteri, ook al een invaller, de 2-3 tegen de touwen. Dender maakte er zo helemaal uit het niets opnieuw een wedstrijd van. Beerschot bracht zich onnodig in de problemen, maar bracht de spannende slotfase met enkele gevaarlijke hoekschoppen voor de thuisploeg wel tot een goed eind. En zo pakte het al de vijfde opeenvolgende zege in de terugronde. Door het puntenverlies van RWDM vergroot het ook de voorsprong op de voornaamste titelconcurrenten tot vier punten. Beveren speelt vanavond wel nog tegen Deinze.

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners