De ontsluiting van parking Keerdok verloopt via de N16. ©  Dirk Vertommen

Aanpassing kruispunt N16 moet zorgen voor betere ontsluiting stadswijk Keerdok

Mechelen / -

Voor de ontsluiting van de toekomstige stadswijk Keerdok in Mechelen is de aanpassing van het kruispunt van de N16 met de Elektriciteitsstraat nodig. Een van de projectontwikkelaars maakt daar werk van.

Sven Van Haezendonck

Cores Development wil in het voorjaar van 2023 zijn omgevingsvergunning aanvragen voor Wattland. Voor de bouw van die woonwijk werkt de projectontwikkelaar samen met Vanhout/Besix Infra. Beide aannemers staan ook in voor de inrichting van het kruispunt. Die ingreep moet ervoor zorgen dat het Keerdok goed wordt ontsloten, want de rechtstreekse toegang via het Rode Kruisplein verdwijnt.

LEES OOK. 195 gezinnen in nieuwe Mechelse woonwijk Wattland verwarmen zonder gas

Voor de werkzaamheden aan het kruispunt heeft Besix Infra deze zomer al een omgevingsvergunning aangevraagd. Daarvoor plant de aannemer het vellen van vijftien hoogstammige bomen. Naast de (her)aanleg van wegen komen er groenzones, worden nieuwe bomen aangeplant en worden verkeerslichten geplaatst.

Fietspaden

Ten noorden van de N16 richt de aannemer de Elektriciteitsstraat opnieuw in tot aan de Schorsmolenstraat. Aan de zijde van de winkels wordt een fiets- en een voetpad aangelegd. Aan de zijde van de stelplaats van De Lijn komt een fietssuggestiestrook. Ten zuiden, aan de toegang van de toekomstige stadswijk Keerdok, legt de aannemer een tweerichtingsfietspad van drie meter breed aan.

Vanaf Wattland komen aan het kruispunt twee rijstroken om linksaf te gaan, eentje om rechtdoor te gaan en eentje om rechtsaf te slaan. De nieuwe inrichting moet ook bijdragen aan een betere ontsluiting van de nieuwe parking Keerdok. De gemeenteraad heeft maandagavond de nieuwe rooilijn goedgekeurd en de aanleg van de wegen.

LEES OOK. Keerdok ontwikkelt zich de komende jaren tot ‘Mechels Eilandje’: “In 2023 gaat er ongelofelijk veel bewegen”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten