©  BELGA

Stipe Radic (Beerschot) traint mee bij Fortuna Sittard

Stipe Radic traint sinds gisteren mee bij de Nederlandse eersteklasser Fortuna Sittard. De 22-jarige Kroatische verdediger ligt in principe nog een jaar onder contract bij Beerschot, maar is al maanden niet meer op de club geweest. Als Radic een contract kan afdwingen bij Fortuna, dan dreigt een juridische strijd.

kofr

Nog eens recapituleren: Stipe Radic speelde het voorbije anderhalf jaar in eerste klasse ruim veertig wedstrijden bij Beerschot. Na de degradatie van vorig seizoen dacht de Kroatische verdediger dat hij via de befaamde degradatieclausule Beerschot gratis kon verlaten. De club betwistte dat en liet aan Radic verstaan dat hij op het Kiel nog een jaar onder contract ligt. De Kroaat startte met enige tegenzin bij Beerschot aan de voorbereiding, maar stuurde na verloop van tijd zijn kat naar de trainingen. Radic heeft de voorbije maanden zijn conditie individueel onderhouden in zijn thuisland. Beerschot heeft hem sinds zijn plotse vertrek niet meer betaald.

Enkele Belgische eersteklassers hebben de voorbije maanden bij de entourage van Radic gepolst naar zijn situatie, maar vreesden dat ze in een juridisch conflict met Beerschot zouden terechtkomen als ze de Kroaat een contract zouden geven. Gisteren, ruim zeven maanden na zijn allerlaatste officiële wedstrijd bij Beerschot, dook hij op bij Fortuna Sittard. Het is voorlopig nog onduidelijk wat de Nederlandse eersteklasser met Radic van plan is.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten