©  Theo Derkinderen

Vete tussen uitbaatsters van concurrerende strijkateliers draait uit op vechtpartij: zes maanden cel met uitstel

Rijmenam -

Een ruzie tussen de uitbaatsters van twee strijkateliers in Rijmenam (Bonheiden) is vier jaar geleden volledig uit de hand gelopen. Een van de vrouwen stapte toen binnen bij haar concurrente en sloeg haar. Ook zou de vrouw sms’jes naar de klanten van haar concurrente hebben gestuurd. De rechter legde haar nu zes maanden cel met uitstel op.

Theo Derkinderen

Jaren geleden waren N.B. en E.T. vennoten van eenzelfde strijkatelier, maar toen een van de vrouwen besliste om twee huizen verderop zelf een strijkatelier op te starten, ontaardde de situatie helemaal. “Beide vrouwen leefden sindsdien werkelijk op voet van oorlog”, zei de openbare aanklager.

N.B., die in Keerbergen woont, werd uiteindelijk gedagvaard voor de correctionele rechtbank voor slagen en verwondingen en kwaadwillige ruchtbaarmaking. “In 2018 stuurde ze een sms naar de klanten van haar concurrente en waarin ze onder meer schreef dat de vrouw een dievegge was. ‘Eens een dief, altijd een dief’, stond er te lezen”, lichtte de aanklager toe. De vrouw verklaarde later dat ze die sms’jes had gestuurd omdat haar concurrente klanten probeerde af te snoepen.

Met heet strijkijzer gedreigd

De ruzie tussen beide vrouwen ontaardde later in 2018 helemaal toen N.B. de andere vrouw tijdens een confrontatie had geslagen en gekrabd. De beklaagde hield vol dat het net E.T. was die haar als eerste had aangevallen. “Mijn cliënte heeft brandwonden opgelopen toen haar concurrente met een heet strijkijzer dreigde”, klonk het.

Het Openbaar Ministerie kon zich vinden in een probatie-opschorting, maar daar dacht de rechter nu anders over. Ze veroordeelde N.B. tot zes maanden cel en een boete van 400 euro met probatie-uitstel. Aan haar concurrente E.T. moet ze 500 euro schadevergoeding betalen. tdk

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners