©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

Beerschot nieuwe leider in Challenger Pro League na knappe remonte bij RSCA Futures

Terwijl Lionel Messi zijn Argentinië in het WK heeft gehouden, deed Beerschot een gouden zaak in de Challenger Pro League. De Kielse Ratten bogen op het veld van RSCA Futures een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning en springen zo naar de leiding in de Challenger Pro League.

Koen Frans

LEES OOK. ONS OORDEEL. Comeback van Beerschot: Seydoux verzorgt assists voor prachtgoals van Sanusi en Thorisson

Andreas Wieland speelde de voorbije vijf wedstrijden met dezelfde basiself, maar moest tegen RSCA Futures noodgedwongen één wissel doorvoeren. De geblesseerde Mardochée Nzita werd vervangen door Ilias Sebaoui, die vroeger was teruggekeerd van een interlandintermezzo met de beloften van Marokko. Nökkvi Thórisson speelde daardoor wat meer op links in een opstelling waar je voor de rust eigenlijk geen vaste formatie op kon kleven.

Na minder dan een kwartier kwam Beerschot uit het niets op achterstand. David Hubert zette Lucas Stassin alleen voor Bill Lathouwers. Thórisson was bij die fase niet goed aan het opletten waardoor de topschutter van RSCA Futures overduidelijk onside stond. Stassin trapte beheerst zijn tiende van het seizoen tegen de touwen. Vijf minuten later kon Thórisson ook zelf dreigen. Zijn schot week af en werd zo een plukbal voor de debuterende thuisdoelman Timon Vanhoutte.

Beerschot kreeg de bal van de beloften van Anderlecht, maar het duurde tot voorbij het halfuur voor het pas écht kon dreigen. Na een prachtige combinatie tussen Verlinden, Rigo, Seydoux en Sanusi krulde die laatste de bal enig mooi in de kruising: 1-1. Een paar minuten na de verdiende gelijkmaker stak RSCA Futures nog eens de neus aan het venster. Linksback Luca Ferrara trapte op Lathouwers. Halfweg stond het 1-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sterk begin na de rust

Andreas Wieland greep tijdens de rust terug naar zijn vertrouwde formatie en bracht Marco Weymans als linkerwingback in de ploeg, Sebaoui was in de kleedkamer gebleven. Baeten trapte de eerste kans van de tweede helft via een Anderlecht-been in het zijnet. Ook Rigo knalde niet veel later hard in het zijnet. Nog eens een handvol minuten later knikte Baeten een prima voorzet van Weymans over. Beerschot drukte de beloften van Anderlecht nu helemaal terug. Tien minuten na de rust klommen de Kielse Ratten oververdiend op voorsprong. Thórisson zette zijn foutje uit de eerste helft recht met een heerlijke knal in de verste hoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  BELGA

RSCA Futures voerde nadien een driedubbele wissel door en een van die invallers, Simon Michez, kreeg ook meteen een grote kans. Lathouwers stond pal. Even later ranselde hij nog een kopbal van El Hadj uit zijn doel. En nog was de witte storm niet gaan liggen. Michez knalde zijn tweede grote kans onbegrijpelijk naast. In het slotkwartier kwam Beerschot niet meer in de problemen. Het ging in het akelig lege Lotto Park met de drie punten aan de haal en springt voorlopig over RWDM en Beveren naar de leiding in de Challenger Pro League.

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners