© jtp

Daders schietpartij in Deurne viseerden wellicht (opnieuw) verkeerde huis

Onbekenden hebben donderdagnacht het vuur geopend op een woning in de Bijenhofstraat in Deurne. Het heeft er alle schijn van dat de daders zich van doelwit hebben vergist. Verder in de straat woont namelijk de schoonfamilie van de veelvuldig geviseerde familie E. H. uit Berchem. Gelukkig raakte ook ditmaal niemand gewond.

jtp, vdaa

De feiten speelden zich kort na 5u af. Een buurtbewoner verwittigde de politie omdat die meerdere luide schoten had gehoord in de straat. “Ik schrok wakker van het lawaai en hoorde geroezemoes op straat. Volgens mij waren het meerdere mensen. Binnen de kortste keren stond de politie hier”, zegt een van de weinige buren die wil reageren. Bij de meesten zit de schrik er erg in.

De politie stelde een perimeter in en het gerechtelijke lab kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Niemand raakte gewond, maar in de gang van het appartementsgebouw op de hoek van de Bijenhofstraat zijn enkele kogelinslagen merkbaar in de muur. De glazen voordeur is vernield, er werd een houten paneel voor geplaatst.

Gewelddadige vete

Het heeft er alle schijn van dat de daders zich van huis hebben vergist en dat de aanslag het gevolg is van een conflict in het drugsmilieu. In de buurt woont namelijk de schoonfamilie van de familie E. H. uit Berchem.

De familie E.H. is al langer verwikkeld in een gewelddadige vete met andere criminele groepen. Vorige week nog werden op één nacht tijd twee aanslagen gepleegd tegen woningen van de familie. Eerst ontplofte in de Deken de Winterstraat in Berchem een explosief, zo’n uur daarna vond in de Van Lissumstraat in Deurne een soortgelijke aanslag plaats.

LEES OOK. Twee aanslagen in één nacht: onbekenden brengen explosief tot ontploffing in Berchem en Deurne

Pannenkoekenhuis

De rustige Deken De Winterstraat werd eerder al zes keer opgeschrikt door een explosie. In het pand woont Abdoladim El H., de uitbater van het voormalige pannenkoekenhuis Stacks in de Volkstraat. Ook dat pand op het Antwerpse Zuid was enkele keren het doelwit van een aanslag, Stacks sloot in augustus definitief de deuren. De woning in de Van Lissumstraat is eigendom van de schoonfamilie van E.H., daar wonen een of meer leden van de familie.

Voorlopig zijn nog geen verdachten opgepakt voor de schietpartij in de Bijenhofstraat. De federale gerechtelijke politie is onder leiding van de onderzoeksrechter een onderzoek gestart. Kort na de aanslag in de Van Lissumstraat vorige week kon de politie wel twee Nederlandse verdachten oppakken, een van hen was slechts 15 jaar oud.

LEES OOK. Twee Nederlanders opgepakt voor aanslag in Van Lissumstraat

Vergisaanslag

Het is helaas lang niet de eerste keer dat daders zich de voorbije jaren van doelwit vergist hebben. Eind oktober nog werd een 90-jarige vrouw het slachtoffer van zo’n vergisaanslag toen een explosief de gevel van haar woning in de Pieter van Passenstraat in Wilrijk vernielde. Vijf dagen later ontplofte een explosief aan de overkant van de straat.

Het bekendste incident vond plaats op 28 november 2019. Toen doorboorden elf kogels het rolluik en de voordeur van een 74-jarige vrouw in de Oudebaan in Ekeren. De dame bleef ongedeerd. Twee dagen later werd het vuur geopend op de garage van een autohandelaar aan de Oudebaan in … Wilrijk.

©  jtp

©  jtp

©  jtp

©  jtp

©  jtp

©  jtp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Deurne in als startgemeente.

Nu in het nieuws