© Durabrik

Bouwbedrijf biedt nieuwe woningen in Muizen aan via huurkoop: “Je verspilt geen huurgeld”

Muizen, Mechelen -

Bij een nieuw project in Muizen (Mechelen) biedt een bouwbedrijf enkele woningen aan via huurkoop. Wie de woning eerst huurt, kan de betaalde huur van de eerste jaren aftrekken van de aankoopprijs.

Sven Van Haezendonck

Durabrik realiseert in de Lotelingstraat in Muizen zestien appartementen en tien gezinswoningen. Enkele van die woningen zet het bouwbedrijf in de markt via een Rent 2 Own-formule. Wie niet over een startbudget beschikt om een woning te kopen, kan ze eerst huren en het huurgeld bij een latere aankoop aftrekken. Eerder deze week waren er nog zeven te koop.

Een stevig startbudget en de stijgende grondprijzen schrikken veel kandidaat-kopers af. “Begrijpelijk. Gezinnen hebben meer dan ooit nood aan energiezuinige woningen, maar paradoxaal genoeg zijn de obstakels om ze te kopen groter dan ooit”, zegt Joost Callens, CEO van Durabrik.

Huurkoop is daar voor het bouwbedrijf het commerciële antwoord op. “Dankzij formules zoals Rent 2 Own verspil je geen huurgeld dat je nadien niet meer terugkrijgt. De betaalde huur wordt nadien afgetrokken van de aankoopprijs”, vertelt Callens. In het project met stapelwoningen in Muizen combineert Durabrik gezinswoningen met een tuin met eenslaapkamerappartementen erboven.

De beschikbare woningen kun je kopen vanaf 408.000 euro exclusief btw en kosten.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners