© ATV

Ontploffing en steekvlam op het Kiel: beperkte schade aan gevel en geparkeerde wagen

In de De Bosschaertstraat op het Kiel heeft donderdagavond een ontploffing plaatsgevonden. Die werd gevolgd door een korte steekvlam. Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Niemand raakte gewond, de schade is gelukkig beperkt.

jtp

Het incident vond iets voor 17u30 plaats. Meer dan waarschijnlijk hebben onbekenden een explosief naar de woning gegooid en zich daarna snel uit de voeten gemaakt. Een toevallige passant spreekt van een korte steekvlam van zeker drie meter hoog. “We hoorden een enorm luide knal en dachten meteen aan een gasexplosie, maar eenmaal buiten bleek de schade beperkt tot een geparkeerde wagen en de voordeur van de woning”, zegt een van de buren.

De politie stelde een perimeter in en het gerechtelijk lab en ontmijningsdienst Dovo kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek. Niemand raakte gewond. De geviseerde woning is recent verkocht, maar wordt nog bewoond door de vorige eigenaars.

Of de aanslag opnieuw kadert in het drugsmilieu en wie precies het doelwit was, is nog niet duidelijk. “De context en de omstandigheden maken deel uit van het verdere onderzoek”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Kort na de feiten pakte de politie een persoon op die zich verdacht gedroeg, maar die is korte tijd later opnieuw vrijgelaten.

© BFM

© BFM 

© BFM

© jtp

© BFM

©  jtp

© jtp

© bfm

© bfm

© bfm

 

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Kiel in als startgemeente.

Nu in het nieuws