©  Studio 100

Frans ‘Zwarte Piet’ Van der Aa vervoegt de cast van ‘Familie’

Een hele generatie kent hem als Zwarte Piet in ‘Dag Sinterklaas’, maar Frans Van der Aa (67) hérkennen? Dat konden tot dusver enkel de kijkers van ‘En daarmee basta’ of ‘Oei, Jacques’. Met een rol in ‘Familie’ loopt hij voortaan in de kijker bij het breedst mogelijke publiek.

Van der Aa speelt in de VTM-soap de rol van de mysterieuze nonkel Raymond, die al snel geen sympathieke kerel blijkt te zijn en de boel doorheen komt schudden. Officieel is Van der Aa met pensioen, maar net nu begint hij weer nadrukkelijk te acteren. De voorbije 20 jaar was hij artistiek directeur van een theatergezelschap en regisseerde hij vooral. Toen bleef het als acteur bij kleine gastrollen. Naast zijn job bij Familie is hij in het voorjaar ook te zien in de nieuwe spektakelmusical van Studio 100, Red star line.

Wel zal Van der Aa altijd synoniem blijven staan met Dag Sinterklaas. Daar kroop hij 26 jaar lang in de huid van Zwarte Piet, net als tijdens de intrede van de Sint in Antwerpen en in films als Ay Ramon. Hij maakte zo vanop de eerste rij de pietendiscussie mee en veranderde zijn personage op het einde naar een roetpiet. Sindsdien neemt Jonas Van Thielen de rol voor zijn rekening.

Frans Van der Aa als Zwarte Piet naast Bart Peeters. ©  IMAGEGLOBE

(dvg)

Aangeboden door onze partners