© fvv

TV-kijkend Vlaanderen wel op de afspraak: bijna 1,9 miljoen kijkers voor match tegen Canada

Veel spektakel was er niet weggelegd in de eerste WK-match van onze Rode Duivels. Maar Vlaanderen zat wel voor het eerst tijdens dit voetbaltoernooi massaal voor het scherm. Toch deed een ander programma dit jaar nog beter.

tove

Een nieuwe recordscore is het niet, maar met 1.882.000 kijkers maken de Rode Duivels met hun match tegen Canada wel een erg goede beurt.  

Tijdens de vorige WK’s en EK’s gingen dergelijke matchen probleemloos voorbij de kaap van 2 miljoen. Maar met de matige aandacht van de kijker voor andere matchen was al snel duidelijk dat we nu dergelijke cijfers niet moesten verwachten.

Het alltime-record sinds de start van commerciële televisie in 1989 bleef dus makkelijk overeind: de match tegen Frankrijk op het WK 2018 lokte 2.502.000 kijkers. België-Canada van woensdagavond staat in de lijst aller tijden zelfs niet in de top vijftig.

‘The Masked Singer’

De match is ook niet het best bekeken programma van dit jaar. Met 1.907.046 kijkers deed begin dit jaar een aflevering van The Masked Singer beter. Dat was trouwens toen niet de finale-aflevering.

De overige matchen scoorden woensdag weer matig: Marokko - Kroatië (258.370) kijkers, Duitsland - Japan (427.960) en Spanje - Costa Rica (374.670)

Het best bekeken alternatief tijdens de match was SOS Piet XL, met net geen kwart miljoen kijkers.

Aangeboden door onze partners