Ook de voetgangers op weg naar school moesten geduld oefenen.  © rr

Overwegen geblokkeerd door stilstaande trein

Herentals -

Een probleem met de seininrichting op het spoor zorgde donderdagochtend voor verkeerschaos op de ring rond Herentals. Een gestrande trein stond stil op de overweg Lichtaartseweg maar ook twee overwegen in de buurt bleven gesloten. Na zo’n 25 minuten gingen de slagbomen weer omhoog.

Het was de trein vanuit Hamont richting Antwerpen die ter hoogte van Herentals tot stilstand kwam door een technisch probleem met de seinen. “De trein stond om 8.20u stil in de aankondigingszone van drie overwegen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. “Die overwegen blijven hierdoor gesloten. Onze mensen zijn meteen aan de slag gegaan en rond 8.45u was het probleem opgelost en kon de stilstaande trein doorrijden tot in het station van Herentals een kleine kilometer verderop.”

Nadat de trein verdwenen was, kon ook het wegverkeer overal weer normaal passeren en losten de files langzaam op. Toen de slagbomen dicht waren moesten uiteraard ook de voetgangers wachten. Dat was even een probleem voor ouders en kinderen die op weg waren naar een school in de buurt.

De trein naar Antwerpen werd in het station van Herentals wel afgschaft en de passagiers moesten de volgende trein nemen. Volgens de spoorwegen is dat de aangewezen oplossing. Een trein met aanzienlijke vertraging toch laten doorrijden is naar de organisatie van de dienstregeling moeilijker dan er een trein even tussenuit te nemen en later weer in te zetten. (mph)

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Herentals in als startgemeente.

Nu in het nieuws