Er staat er eentje te popelen: Romelu Lukaku gaat in tribune door het dak bij penaltysave van Thibaut Courtois

Geen Romelu Lukaku gisteren op het veld tegen de Canadezen. Een hamstringblessure zorgde ervoor dat de aanvaller van de Rode Duivels de wedstrijd vanuit de tribune moest volgen. En dat bleef niet onopgemerkt.

Guy Van Den Langenbergh

LEES OOK. Thibaut Courtois is na de beste ter wereld nu ook nog eens strafschopspecialist: “Ik had de penalty’s van Davies goed bestudeerd”

Romelu Lukaku werkt keihard aan zijn comeback maar de wedstrijd tegen de Canadezen kwam nog te vroeg. Volgens de medische staf van de Duivels zou de derde poulewedstrijd, volgende week donderdag tegen Kroatië, haalbaar moeten zijn. De speler zelf heeft intern aangegeven dat hij hoopt komende zondag tegen Marokko inzetbaar te zijn.

Enfin, Lukaku zat gisteren in de tribune en leefde duidelijk mee. Dat blijkt uit de beelden die op zijn gedoken van het moment dat Courtois de strafschop van Alphonso Davies stopt. Een gespannen Lukaku, geflankeerd door kine Lieven Maesschalck, springt recht - o wee die hamstring - en loopt met gebalde vuist voorwaarts. Voor wie er aan twijfelt: Lukaku staat te popelen om zelf op het veld te staan.

Volg het nieuws over WK voetbal 2022 overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws