Zware avondspits in Antwerpen door ongeval met twee vrachtwagens op A12

Antwerpen -

Door het slechte weer, een ongeval in de Kennedytunnel en een ongeval met twee vrachtwagens op de A12 kleurt de Antwerpse filekaart woensdagnamiddag- en avond weer rood. De avondspits is erg zwaar.

nelo

Door een botsing tussen twee vrachtwagens, ter hoogte van de haven, moest het verkeer op de A12 richting Antwerpen urenlang over slechts één rijstrook passeren. Het ongeval veroorzaakte lange wachttijden.

Het incident gebeurde kort voor 14 uur op de A12 richting Antwerpen, ter hoogte van Antwerpen-Haven. Het gaat om een klassieke kop-staartaanrijding waarbij een vrachtwagen in het achterste van een andere vrachtwagen is gereden. Niemand raakte hierbij gewond.

De achterste vrachtwagen raakte zware schade op aan de cabine, ook de laadbak is gebroken. De takeldiensten kwamen ter plaatse om het wrak weg te halen. De vrachtwagen vervoerde een lading vlees, die zal vermoedelijk vernietigd moeten worden.

Door de aanrijding was de pechstrook en rechterrijstrook urenlang versperd. Het verkeer kon daardoor over slechts één rijstrook passeren, wat een lange file veroorzaakte. Rond 16 uur is de rijbaan weer vrijgemaakt.

De Waaslandtunnel wordt vannacht in beide richtingen afgesloten, van 20 uur tot 4 uur. “Het verkeer kan omrijden via de Kennedytunnel”, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

© BFM

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws