© ATV

Kennedytunnel gaat weekend lang dicht richting Gent voor werken aan verlichting: “Vermijd de omgeving”

De Kennedytunnel wordt gedeeltelijk afgesloten tijdens het weekend van 2 tot en met 5 december.

Van vrijdagavond tot en met maandagochtend zal de tunnelkoker richting Gent afgesloten zijn voor werken aan de verlichting. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ernstige verkeershinder en roept op om de omgeving te vermijden.

Sinds 21 augustus werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de verlichting in de Kennedytunnel in Antwerpen. De oude lampen worden vervangen door een nieuwe installatie met intelligente sturing. Daarnaast vernieuwt AWV de brandwerende platen in de tunnelkokers. De werken vonden tot nu toe ‘s nachts plaats, maar van 2 tot 5 december wordt er ook overdag gewerkt. De koker richting Gent wordt dan afgesloten van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur. Het verkeer in die richting passeert versmald over twee rijstroken door de andere tunnelkoker. Richting Nederland geldt een omleiding via de Liefkenshoektunnel.

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ernstige verkeershinder en roept met klem op om de omgeving van de tunnel richting Nederland en het knooppunt Antwerpen-West te vermijden. De versmalling zal op drukke momenten voor file zorgen. Daarom krijgt verkeer dat op lange afstand van oost naar west wil, bijvoorbeeld van Hasselt naar Gent, de raad om de route via Brussel te nemen en de Antwerpse ring richting Gent te vermijden.

Aangezien de tunnelkoker richting Nederland wordt gebruikt om verkeer richting Gent doorgang te verlenen, kan men richting Nederland niet door de Kennedytunnel en geldt een omleiding vanaf knooppunt Antwerpen-West, via de E34 naar de R2, het noordelijke deel van de Antwerpse ring in de haven. Daar kan verkeer naar het noorden de Schelde kruisen via de Liefkenshoektunnel, die tijdelijk tolvrij zal zijn in die richting.

Verkeer vanuit Oost- en West-Vlaanderen rijdt om via de E34 en de R2. Weggebruikers die tijdens het weekend geen alternatieve route kiezen, dreigen zich vast te rijden in een lange file op de Antwerpse ring.

Van 20 december tot en met 14 januari vinden geen werken plaats aan de verlichting in de Kennedytunnel. In januari gaat AWV verder met de nachtelijke sluitingen in de andere tunnelkoker, richting Nederland. Informatie over de actuele verkeershinder is steeds terug te vinden op de website van het Vlaams Verkeerscentrum via www.verkeerscentrum.be.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten