WK-break is niet nodig: Beerschot pakt 9 op 9 na nieuwe zege tegen Club NXT

Bij Beerschot kunnen ze morgen met een gerust gemoed genieten van de WK-openingsceremonie. Club NXT ging voor de bijl, Matthys was de matchwinnaar met het enige (heerlijke) doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Zo is de eerste 9 op 9 van het seizoen een feit.

Yannick Lambrecht

LEES OOK. ONS OORDEEL. Matthys matchwinnaar met mooi doelpunt, nog een uitblinker op het middenveld

Never change a winning team. Voor de vijfde keer op rij al verscheen Beerschot met dezelfde basisploeg, terwijl Club NXT nog groener achter de oren was dan anders. Jongens die al regelmatig meedoen bij de A-ploeg van Club Brugge waren immers mee op vakantie tijdens deze WK-break. Zonder hen werd het wel heel moeilijk.

Om een idee te geven van de waardeverhoudingen op het Kiel: veertien tegenover twee kansen in de eerste helft. Beerschot domineerde in alle linies. Onder meer de stilstaande fases van Rigo waren gevaarlijk, maar op één van zijn hoekschoppen kopte Thorisson tegen de paal. Topschutter Baeten en Van den Bergh, die gretig mee in de aanval ging, vonden doelman Shinton op hun weg.

Uiteindelijk was het een andere opgerukte verdediger die de logische 1-0 kon scoren, en hoe! Matthys schilderde de bal op heerlijke wijze in de linkerhoek. Dat deed hij trouwens perfect in lijn met het persvak, waardoor we kunnen bevestigen dat zijn schot met zo’n curve quasi niet meer te pakken was. Genieten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Efficiëntie

Nadien ging Beerschot door op hetzelfde elan, maar het bevrijdende tweede doelpunt bleef uit en zo begon richting het einde toch ook de nervositeit te stijgen. Dat was bijvoorbeeld te zien toen een misverstand tussen Van den Bergh en Lathouwers het thuispubliek bijna een hartverzakking bezorgde. Of toen een pijlsnelle counter zelfs met drie tegen één niet kon worden afgerond. In de blessuretijd moest Rigo ook nog een bal van de lijn halen of het was zomaar 1-1.

Die tweede helft, die was toch van een aanzienlijk lager niveau dan de eerste. En als je in de twintig kansen versiert, moet je er eigenlijk altijd meer dan maar eentje scoren, maar de efficiëntie ontbrak. Er zijn dus toch nog werkpunten voor dit Beerschot. Maar uiteindelijk deden de Mannekes wel wat ze moesten doen. Winnen. Zo pakten ze ook de eerste 9 op 9 van het seizoen en blijven ze bovenin lekker meedraaien. Enkel Beveren en RWDM doen tegenwoordig beter.

Nog dit: de namiddag begon met de omdoping van Vak I tot de ‘Joske Vanhout Stand’. Opdat het overleden clubicoon er toch nog altijd bij is in het Olympisch Stadion. Dan is zo’n overwinning wel op zijn plaats. Voor Joske.

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners