De heraangelegde Lintsesteenweg met breed fietspad. © Joren De Weerdt

Steenweg tussen Duffel en Lint eindelijk weer open

Duffel -

De Lintsesteenweg tussen Duffel en Lint is na negen maanden opnieuw open voor alle verkeer.

Chris Van Rompaey

Tijdens de voorbije maanden werden op de Lintsesteenweg zeer zware werkzaamheden uitgevoerd. Het deel tussen de Klokkestraat en de Roetestraat kreeg een volledig gescheiden rioolstelsel, waarvoor dus zowel de rijbaan als de bermen volledig moesten worden vernieuwd. De nieuwe riolering voor afvalwater ligt nu onder de rijbaan en aan één zijde werd de gracht voor de afvoer van het regenwater volledig vernieuwd en aangepast.

“Omwille van de gekende, noodzakelijke milieu- en klimaatmaatregelen zijn we blij dat we deze werken eindelijk konden uitvoeren. We hebben hiervan echter ook geprofiteerd om een nieuw, hoogst comfortabel fietspad van 3 meter breed in asfalt aan te leggen, afgescheiden van de rijweg door een groenstrook. Dit voldoet aan ons ambitieus streven om meer dan 15 kilometer veilige en comfortabele fietspaden aan te leggen tussen 2020 en 2025”, zegt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Jos Hellemans (CD&V).

Nu de volledige Lintsesteenweg open is, kan ook de lijnbus van de lijnen 52 en 53 weer normaal rijden tot aan het station van Duffel. Fluvius zal nu nog de nieuwe verlichtingspalen plaatsen. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 1,4 miljoen euro. De gemeente kreeg subsidies van het Vlaamse Gewest en de provincie.

“Ik hoop dat we nu spoedig groen licht krijgen van de Vlaamse regering om ook het laatste stuk tussen de Roetestraat en de grens met Lint te mogen renoveren. Ons dossier voor dit deel, gekoppeld aan de heraanleg van de Roetestraat zelf én Senthout wacht op goedkeuring”, besluit schepen Jos Hellemans.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten