©  rr.

Alle WK-selecties zijn bekend: liefst 24 spelers uit Pro League, waarvan 8 van Club Brugge

Ghana en Ecuador hebben maandag als allerlaatste landen hun WK-selectie bekendgemaakt. De Pro League vaardigt maar liefst 24 spelers af op het WK. Club Brugge is de Belgische hofleverancier met acht spelers, Genk en Antwerp vaardigen drie spelers af.

Koen Frans

LEES OOK. Ecuador maakt selectie bekend: Pacho derde Antwerpspeler die naar WK mag

Alle landen hebben intussen hun WK-selectie bekendgemaakt. Net als in 2018 vaardigt de Premier League opnieuw het grootst aantal spelers af op het WK. Vijf jaar geleden waren er 129 spelers uit de Premier League aanwezig in Rusland, in Qatar zullen dat er 124 zijn. Opvallend: slechts negen competities vaardigen meer spelers af op het WK dan de Belgische Jupiler Pro League. In Qatar zullen 23 spelers actief zijn uit de Jupiler Pro League en ook eentje uit de Challenger Pro League. Dat zijn er acht meer dan in 2018.

Club Brugge is met acht spelers Belgisch hofleverancier op het WK: Hans Vanaken en Simon Mignolet voor België, Tajon Buchanan en Cyle Larin voor Canada, Denis Odoi en Kamal Sowah voor Ghana, Andreas Skov Olsen voor Denemarken en Noa Lang voor Nederland. Met acht spelers telt Club Brugge meer WK-gangers in de rangen dan topclubs als Liverpool en AC Milan (7). Bayern München is de club met de meeste spelers op het WK: zeventien stuks, waarvan zeven Duitsers.

Voor het eerst in 40 jaar drie Antwerp-spelers op WK

Antwerp vaardigt voor het eerst sinds 1982 drie spelers af voor een WK voetbal. Vincent Janssen (Nederland), Toby Alderweireld (België) en William Pacho (Ecuador) reizen namens de Great Old af naar Qatar. Ook bij competitieleider Genk werden drie spelers opgeroepen: Angelo Preciado (Ecuador), Gerardo Arteaga (Mexico) en Bilal El Khannouss (Marokko). Verder hebben ook Anderlecht (Vertonghen & Debast), Eupen (Nurudeen), STVV (Schmidt), Cercle Brugge (Ueda), KV Mechelen (Oum Gouet), Charleroi (Gholizadeh), Gent (Owusu) en Standard (Amallah) WK-gangers in de rangen. Liam Fraser (Deinze) is de enige speler uit de Challenger Pro League die een WK-selectie te pakken heeft.

LEES OOK. Zij zullen voor het spektakel zorgen op het WK voetbal in Qatar: bekijk hier alle selecties

Hieronder vind je nog eens het volledige overzicht van alle spelers uit de Jupiler Pro League en Challenger Pro League die meegaan naar het WK:

CLUB BRUGGE:

Simon Mignolet (België)

Hans Vanaken (België)

Noa Lang (Nederland)

Andreas Skov Olsen (Denemarken)

Tajon Buchanan (Canada)

Cyle Larin (Canada)

Denis Odoi (Ghana)

Kamal Sowah (Ghana)

ANTWERP:

Toby Alderweireld (België)

Vincent Janssen (Nederland)

William Pacho (Ecuador)

GENK:

Gerardo Arteaga (Mexico)

Bilal El Khannouss (Marokko)

Angelo Preciado (Ecuador)

ANDERLECHT:

Zeno Debast (België)

Jan Vertonghen (België)

AA GENT:

Elisha Owusu (Ghana)

STANDARD:

Selim Amallah (Marokko)

CERCLE BRUGGE:

Ayase Ueda (Japan)

CHARLEROI:

Ali Gholizadeh (Iran)

STVV:

Daniel Schmidt (Japan)

KV MECHELEN:

Samuel Oum Gouet (Kameroen)

EUPEN:

Manaf Nurudeen (Ghana)

SK DEINZE:

Liam Fraser (Canada)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners