Adnan Custovic.  ©  BELGA

 

Adnan Custovic ontslagen als coach van KV Kortrijk

KV Kortrijk heeft vanmorgen de samenwerking met coach Adnan Custovic en assistent Gunter van Handenhoven stopgezet. De club zegt zo snel mogelijk werk te maken van een opvolger, waarvoor de naam van Bernd Storck genoemd wordt.

Elian Coussement

Het verhaal van Adnan Custovic bij KV Kortrijk kon men nooit een sprookje noemen. De Bosniër nam het stokje op speeldag zeven over van Belhocine, maar wist amper twee keer te winnen in de competitie. De recente bekerzege kon zijn positie bij de Veekaa niet redden. ‘Tot de rode kaart van D’Haene dacht ik dat we punten konden pakken’, vertelde Custovic op de persconferentie na de match, meteen zijn laatste optreden als Kortrijk-coach. ‘Die rode kaarten zijn natuurlijk een probleem. Het is niet evident om dan nog resultaat te behalen. Gent was vandaag ook gewoonweg beter. Ze beschikken over meer individuele kwaliteiten. We probeerden nog te drukken, maar ook na de rode kaart van Kums was Gent met tien nog beter.’

Custovic was duidelijk geëmotioneerd toen gisteravond zijn positie ter sprake kwam. ‘Ik weet niet hoe het voor mij zal verder gaan bij KV Kortrijk. Het is enkel de toekomst van de club die telt, die staat op één. Ik ben nu toe aan mijn tweede periode hier en ik leef echt hard mee. KV Kortrijk verdient deze situatie echt niet. Ik ben erg ontgoocheld. We zullen zien wat de toekomst brengt’, klonken zijn laatste woorden.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten