Tom Cappan (midden) wiste het vroegen doelpunt van Turnhout uit en zette zijn team zo op weg naar een makkelijke zege. © Tom GOYVAERTS

Herboren Berchem blikt nu ook Turnhout in: “Logisch dat het vertrouwen groeit als je wint”

Met een zes op zes lijkt november dé maand van de wederopstanding te worden voor Berchem Sport. Vorige week werd Beerschot ingeblikt en zaterdag ging concurrent Turnhout voor de bijl. De 5-2-zege was verdiend en kwam er na een knappe collectieve prestatie. Coach Nico Van Uytsel heeft duidelijk bij sommigen de juiste of gevoelige snaar gevonden en getriggerd.

“We hebben de beelden van onze belabberde tweede helft van vorige week opnieuw getoond aan de spelersgroep. Ik denk dat sommigen daardoor toch wel wat geprikkeld waren”, opent Van Uytsel. “De manier waarop het team gestreden heeft, doet het beste verhopen voor de toekomst. Ik zag een team op het veld staan dat alles wil geven voor elkaar. Maar geloof me als ik zeg dat we nog veel werk hebben. Deze dubbele driepunter maakt het wel makkelijker om verder te schrijven aan het verhaal dat we samen begonnen zijn.”

Berchem kwam snel op achterstand, maar ging de pauze in met een voorsprong. Ook na de pauze toonde de ploeg weerbaarheid, want na de gelijkmaker van Turnhout was het Rik De Kuyffer die opnieuw zijn duivels ontbond. Met een zuivere hattrick knalde hij de bezoekers knock-out. “Het is leuk om opnieuw drie goals te kunnen maken, maar deze overwinning hebben we met heel het team bij elkaar gevoetbald. Turnhout heeft best ook wel wat kansjes gehad, maar ook wij knalden nog tweemaal tegen de kruising. Je voelt dat het vertrouwen van de spelers groeit, wat uiteraard logisch is als je wint. Hopelijk kunnen we dit nu even vasthouden.”

Ook verdediger Light Nwokoro lijkt opnieuw zijn beste vorm te vinden. Met een ultieme tackle voorkwam hij in de eerste helft een tweede Turnhouts doelpunt en even later schilderde hij een vrije trap perfect op de voet van Noah Neiman, die knap afwerkte. “Iedereen doet gewoon zijn job. Mijn taak is vooral verdedigen, voor anderen is dat scoren. Het zou dus fijn zijn om de volgende wedstrijd eens de nul te kunnen houden achteraan. Zo draagt iedereen zijn steentje bij.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners