©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

Beerschot boekt ruimste zege van het seizoen na weergaloze tweede helft tegen Virton

Het lijkt er sterk op dat Beerschot zijn ritme heeft gevonden. Zaterdagavond boekte het na een weergaloze tweede helft tegen Virton de ruimste competitiezege van het seizoen: 3-0. Zo blijven de Mannekes met een perfecte 6 op 6 in de terugronde bovenin meedraaien.

Yannick Lambrecht

De avond begon nog met een beeld dat we dit seizoen al vaker gezien hebben op het Kiel. Beerschot had 70% balbezit en drukte de Luxemburgse bezoekers diep op hun eigen helft, maar dat leek hen niet te deren. Ze hadden immers de snelheid om te counteren én het geduld om te wachten tot Beerschot in de fout ging.

Dat gebeurde ook en het leverde zelfs de beste doelkansen van de eerste helft op. Al goed dat Lathouwers paraat stond op een afgeweken schot van Mabella en eentje van Aguemon. Beerschot kreeg aan de overkant meer kansjes dan echte kansen. Nzita, Verlinden, Thorisson, Rigo… Ze probeerden het allemaal, maar geen van hen kon doelman Vincensini verontrusten.

©  BELGA

Wel een opvallend moment iets voor het halfuur: Perri had al geel op zijn konto en ging vol door op de voet van Konstantopoulos. Rechtstreeks rood had gekund en zo niet had het sowieso zijn tweede geel moeten zijn. De scheidsrechter gaf echter niets en – we herhalen het voor de zoveelste keer – er is geen VAR in de Challenger Pro League.

Dam gebroken

Geen zorgen, want de tweede helft begon eveneens met een bekend beeld. Beerschot kwam als een bezetene uit de kleedkamer en drukte Virton nu bijna ín de eigen goal. Tien minuten heeft het nog geduurd voor de openingstreffer, en wat voor eentje. Rigo twijfelde geen seconde om de aflegger van Verlinden in één tijd rechtstreeks in de kruising te deponeren. Net als zijn eerste goal van het seizoen tegen Lierse K. een pareltje. De middenvelder scoort niet vaak, maar als hij het doet, is het wel meteen het doelpunt van het weekend.

Een kwartiertje – en nog een resem goeie kansen - later deed Thorisson de boeken definitief toe. De IJslander zette zelf de aanval op en na een gered schot van Seydoux plaatste hij de rebound ijskoud binnen. De gekende viering met de duim in de mond mocht niet ontbreken: Thorisson wordt zeer binnenkort voor de eerste keer vader. Bijna mocht hij zelfs opnieuw vieren, maar zijn eerstvolgende schot ging tegen de lat en dan net niet over de lijn. De 3-0 viel alsnog: topschutter Baeten was prima gevolgd en kreeg de goal uiteindelijk op zijn naam.

©  BELGA

LEES OOK. ONS OORDEEL. Veel hoge scores bij Beerschot, Verlinden was dé uitblinker

De drie (!) dappere meegereisde supporters van Virton dropen net als de spelers verweesd af nadat ze compleet waren weggeblazen in die tweede helft. Een deugddoende prestatie voor Beerschot, dat opnieuw overtuigend won met dezelfde basiself en de succesformule zo te zien heeft gevonden.

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners