©  Coreelman Jaak Vichte

Droog en aanvankelijk bewolkt, later zonnig met hoge wolkensluiers

De dag begint vrijdag grijs aan de zuidelijke zijde van het Ardense reliëf. Ook elders is het op de meeste plaatsen eerst bewolkt. In de loop van de dag wordt het geleidelijk zonnig met ook nog hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 14 of 15 graden elders, meldt het KMI.

Bron: BELGA

De wind waait meestal matig uit zuidzuidwest, krimpend naar zuid. In het zuiden komt de wind overwegend uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen.

Vrijdagavond en volgende nacht is het op de meeste plaatsen licht bewolkt met hoge wolkensluiers. Aan de zuidelijke kant van het Ardense reliëf vormt zich opnieuw lage bewolking en/of mist. De minima liggen tussen 0 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 4 en 8 graden elders. De wind wordt meestal zwak uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen.

Zaterdag wordt het opnieuw zonnig met hoge wolkensluiers. In het zuiden van het land begint de dag echter grijs. Het wordt zacht met maxima van 13 graden in de zuidelijke Ardennen tot 15 à 17 graden elders. De wind waait overwegend zwak uit het zuidoosten tot oosten.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten