©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

Cappellen kwam zowaar op voorsprong tegen Union, maar kreeg nadien voetballes

Cappellen is er niet in geslaagd om te stunten. Redan El Madani deed de talrijk opgekomen thuisaanhang iets voor het halfuur wel even dromen, maar na de rust stelde Union orde op zaken. Zo werd het uiteindelijk nog een zware 1-7-nederlaag voor de tweedenationaler.

Kristof Gabriëls

Hoewel Union met een volledig B-elftal aan de aftrap verscheen in het Jos Van Wellenstadion, waren het wel de bezoekers die de bakens probeerden te zetten. Cappellen daarentegen was niet onder de indruk. Zo schoot een hoekschop door tot bij Deckers, maar de linksachter was te verrast om te besluiten. Niet veel later was het wel raak voor de thuisploeg. Aanvoerder Kil stuurde El Madani in het straatje en die lepelde het leer over de uitgekomen Pirard: 1-0. “Echt kippenvel”, glundert de aanvallende middenvelder na afloop. “Het is sowieso al leuk om tegen een bijzonder mooie club als Union te kunnen spelen en dan dat doelpunt maakt het helemaal fantastisch. Dit was ongetwijfeld het mooiste moment uit mijn carrière tot nu toe.”

©  BELGA

Cappellen leek die voorsprong ook te kunnen vasthouden tot aan de rust, maar vijf minuten voor de koffie trapte Kesteleyn naast een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet van François. Adingra nam het geschenk in dank aan met een rake overhoekse knal: 1-1. “Op zo’n moment komt de klasse van Union boven. Wij maken jammer genoeg één foutje en zij straffen dat genadeloos af. Bovendien viel het doelpunt op een heel slecht moment voor ons zo vlak voor de pauze. Anderzijds had ik voorhand wel getekend om met een gelijke stand te kunnen gaan rusten.”

Na de pauze schakelde Union duidelijk een versnelling hoger en daar had Cappellen geen antwoord op. Zo telde El Azzouzi met twee treffers in amper vijf minuten tijd de thuisploeg nog voor het uur helemaal uit. “Die twee doelpunten vielen helaas veel te snel. Ik zeg niet dat we anders gewonnen hadden, maar daardoor gingen de kopjes bij ons wel een beetje naar beneden. Zeker omdat we op dat moment al heel veel gegeven hadden.”

Nilsson met een omhaal, Adingra met zijn tweede van de avond, nog eens Nilsson met een knappe plaatsbal en Puertas met een mooie actie zorgden uiteindelijk nog voor de zware 1-7-eindcijfers. “Dat is de enige kleine smet op een voor de rest prachtige avond, want zo’n bolwassing verdienden we echt niet. Al onthoud ik vooral mijn doelpunt (lacht).”

Cappellen: Demont; Kesteleyn, Geudens, Ristovic, Deckers; Kil (90’ Da Silva), Nöstlinger (80’ Verbist), Van Kerckhoven (68’ Diawara), El Madani (68’ Meukens), Lemaire, Symons (68’ Walen De Keyser).

Union: Pirard; Sykes, Boone (70’ Teuma), Dony; François (85’ Nieuwkoop), Rodriguez, El Azzouzi, Puertas (85’ Lazare), Adingra (70’ Lapoussin); Nilsson, Eckert (70’ Vanzeir).

Doelpunten : 27’ El Madani 1-0, 40’ Adingra 1-1, 51’ El Azzouzi 1-2, 56’ El Azzouzi 1-3, 62’ Nilsson 1-4, 69’ Adingra 1-5, 75’ Nilsson 1-6, 82’ Puertas 1-7

Gele kaarten : Geudens, Rodriguez

Rode kaarten: geen

Scheidsrechter: Laurent Willems

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners

    Gerelateerd

    Hoofdpunten