© atv

Matchwinnaar Verlinden verlost zichzelf en Beerschot met verdiende zege in Lommel

Verlossing voor Verlinden. De flankaanvaller was al in vorm, maar in Lommel toonde hij pas echt wat voor een kanjer Beerschot deze zomer in huis heeft gehaald. Met zijn eerste twee goals en ook nog een assist mag hij zich de matchwinnaar noemen van een verdiende 1-3-overwinning.

Yannick Lambrecht

De druk stond er vooraf wel op bij Beerschot. De gedeelde leiders – Beveren en RWDM – hadden hun match eerder dit weekend immers al gewonnen. Top zes is en blijft het hoofddoel, benadrukte coach Wieland nog in zijn tussentijdse analyse, maar die kloof bovenin mag toch niet té groot worden. Zelf ook winnen was de boodschap.

Vliegende start

En die boodschap hadden ze er duidelijk in geknoopt. Amper 48 seconden ver en de eerste kans van de wedstrijd resulteerde al meteen in de 0-1. Extra opsteker: het was Verlinden die de bal onhoudbaar in het dak van het doel poeierde. De flankaanvaller is al het hele seizoen bij de betere Beerschotspelers, maar die eerste goal wilde maar niet vallen. Tot nu dus. Eindelijk.

Lommel had er ook zin in. De festiviteiten waren al vroeg op de dag ingezet naar aanleiding van het 90-jarig jubileum van de club en drie minuten na de openingsgoal konden de thuisfans al de snelle gelijkmaker vieren. Anello bracht de bal voor doel, Kadiri moest hem alleen nog binnentikken: 1-1.

Snel naar de overkant voor twee vrijschoppen van Rigo: doelman De Busser bracht redding op de eerste, de volgende werd door Konstantopoulos tegen de paal gedevieerd. Vier doelkansen, twee doelpunten en dat in de eerste zeven minuten van de match. Het was duidelijk: de laatkomers hadden ongelijk.

Ban gebroken

Beerschot was nadien veruit de betere ploeg. De combinaties verliepen erg verzorgd, een blinde lange bal was verboden. Een noodzaak ook op dat kletsnatte veld in het Soevereinstadion. Lathouwers moest daardoor wel bij de pinken zijn en vliegensvlug uitkomen als er eens een bal in zijn richting kwam, maar het waren vooral zijn ploegmaats die aan de overkant voor het gevaar zorgden.

Ruim een dozijn kansen hadden de Kielse Ratten al versierd en nog steeds bleef het bij dat ene doelpunt. De efficiëntie ontbrak. Gelukkig voor hen was de ban na die vroege goal gebroken voor Verlinden. Halverwege de tweede helft werd hij de diepte ingestuurd door aanvalsbroeder Thorisson, dolde hij even met een krasselende Roque en via diens been verdween een boogballetje over de keeper in doel. Te mooi om als owngoal te rekenen. De 1-2 was van Thibaud.

Lommel kwam in het slot nog wel opzetten via invallers Cauê en Martinez, maar had simpelweg geen recht op punten en kreeg ze ook niet. De late 1-3 deed de boeken definitief toe: assistgever Verlinden en afwerker Thorisson draaiden de rollen deze keer om. Kers op de taart en de ideale start van de terugronde voor Beerschot.

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners