©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Berchem Sport klopt Beerschot U23 op het Kiel: Rik De Kuyffer beslist Antwerpse derby met knappe hattrick

De Antwerpse derby, om veiligheidsredenen gespeeld op vrijdag, draaide uit op een overwinning voor Berchem Sport. De moeite om de, tot nu toe, povere statistieken van beide teams uit te pluizen en daaruit conclusies te trekken, hebben we u en onszelf, bespaard. De laatste plek in het klassement én een hoop extra kopzorgen stonden op het spel. Reden genoeg dus voor beide ploegen om vol voor de winst te gaan. Na negentig minuten waren het dus de bezoekers die met de drie punten aan de haal gingen.

Mark De Cleene

Het was gewaardeerd supporter Renéke Peperkoek die de derby op gang mocht trappen. Berchem startte furieus, snel en agressief en al na zestig seconden lag de bal op de stip. Cobos zette de bezoekers op voorsprong. Twintig minuten eenrichtingsvoetbal leverde Berchem een zestal halve doelkansen op maar bij de eerste tegenprik was het Hamad die de debuterende Verdruye kon verschalken. Het was de weder optredende Rik De Kuyffer die al snel orde op zaken zette met twee goals in driehonderd seconden.

©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

“Het was heerlijk om opnieuw op het veld te staan”, aldus de spits. “De trainer gaf me de kans om me te bewijzen na een mindere periode en die keuze draaide perfect uit.” Tot aan de rust bleef Berchem heer en meester, De Kuyffer liet nog wat kansen onbenut en de geelzwarte verdediging hield makkelijk stand. De jonkies van Beerschot konden vlak voor de koffie wel dreigen met een knap schot maar Verdruye ging goed plat. Het leek een makkelijke avond te worden voor Berchem Sport.

Jong enthousiasme

Ook de tweede helft begon snedig. De thuisploeg versierde al snel enkele kansen en hoekschoppen. “Er was goed gepraat tijdens de pauze”, verklaart Beerschotmiddenvelder Jasper Goossens de ommekeer. “Als we in deze reeks willen spelen moeten we er elke week vol voor gaan. Jammer dat we niet konden scoren want dat zat er echt wel in.” De mauve-witte storm leverde inderdaad geen doelpunt op, enkel een pegel van Kaissi op de lat en een knal van Goossens op de paal.

De bezoekers bakten er niets meer van, verloren duel na duel en liepen veertig minuten achter een ongrijpbare bal. “We kwamen te laks uit de kleedkamer”, aldus verdediger Ligt Nwokoro. “Misschien had de makkelijke eerste helft en de dubbele voorsprong daarmee te maken. Het zou niet mogen natuurlijk.” Toch haalden de bezoekers hun eerste overwinning onder nieuwe coach Nico Van Uytsel. Bij de enige kans voor Berchem in de tweede helft zette De Kuyffer zijn wederoptreden extra in de verf. Hij klaarde de klus met zijn derde doelpunt van de avond. De spits genoot van de supportersgezangen na de wedstrijd. “Fijn om terug voetballer te zijn”, fluisterde hij.

Beerschot blijft zo onderaan bengelen en ziet dat de donkere wolken zich meer en meer opstapelen boven het Kiel. Gelukkig worden deze wedstrijden opgevat als prima leermoment voor de talentvolle jongeren. Voor Berchem is de overwinning een welgekomen opsteker maar op basis van de tweede helft is het duidelijk dat deze patiënt nog niet genezen is.

©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners