©  BELGA

Lamkel Zé gaat in beroep tegen straf na kleedkamerfilmpjes tegen ex-club Antwerp

KV Kortrijk-speler Didier Lamkel Zé gaat niet akkoord met de straf die hij kreeg van het Disciplinair Comité van het Profvoetbal, voor zijn aanstootgevende filmpjes na het duel tegen Antwerp eerder dit seizoen. In het kader daarvan moest hij in gesprek met het Antwerp-bestuur en de fans.

Bron: BELGA

Na een wedstrijd waarin hij uitblonk en uitdagend vierde, maar ook (racistische) beledigingen naar het hoofd geslingerd kreeg, vierde Didier Lamkel Zé de 2-1 overwinning uitbundig in de kleedkamer. Hij filmde zichzelf terwijl hij “fuck you” zei en zijn middenvinger opstak aan “les gens d’Antwerp”. In een tekstvak schreef hij ook “FUCK ANTWERP”.

Daarvoor moest Lamkel Zé binnen de tien dagen in gesprek gaan met Antwerp en haar supporters van het Disciplinair Comité. Dat vond dat de Kortrijkzaan zijn voorbeeldfunctie als profvoetballer niet had gehandhaafd. Het racisme en de beledigingen was wel in rekening genomen.

De Disciplinaire Raad zal het beroep op dinsdag 8 november behandelen.

LEES OOK. Lamkel Zé en Antwerpfans reageren na oproep tot dialoog: “Dit zal, op hypocriet handen schudden na, niets opleveren”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten