© ATV

T2 Nico Van Uytsel vervangt T1 Geert Emmerechts bij Berchem Sport: “Jammer dat de club een ervaren vakman verliest”

Geert Emmerechts is niet langer de T1 van Berchem Sport (tweede amateur). In onderling overleg werd beslist de samenwerking stop te zetten.

madc

Na een moeizame competitiestart bengelt Berchem Sport ­onderaan het klassement. Vorig weekend verlieten de spelers, na een 6-0-pandoering bij Lyra- ­Lierse, het veld met het schaamrood op de wangen. De prestatie was traditieclub ­Berchem ­onwaardig en coach Geert Emmerechts voelde zich dan ook in zijn hemd gezet. Zondagavond nog gaf de trainer te kennen dat het hem aan energie ontbrak om deze situatie nog recht te ­trekken. Het clubbestuur begreep de boodschap, probeerde de coach nog op andere gedachten te ­brengen, maar neemt nu toch, met een ­wederzijds akkoord en een ­dubbel gevoel afscheid van ­Emmerechts. Assistent Nico Van Uytsel werd aangesteld als ­nieuwe hoofdtrainer, al is het nog niet ­duidelijk of dit een tijdelijke of een definitieve opdracht wordt.

“Het is jammer dat de club met Geert een ervaren vakman verliest”, zegt bestuurder Lien Rayé. “Geert heeft hard gewerkt voor de club en mooie resultaten neer­gezet. Maar we voelden tijdens het laatste gesprek dat de nederlaag diepe wonden had geslagen, zowel bij ons als bij de coach. Met veel respect voor elkaar hebben we de samenwerking dan stopgezet.”

©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Emmerechts out, Van Uytsel in. De assistent-trainer schuift onverwachts een plaatsje op in de ­dug-out. “De manier van werken en aanpak van Geert waren top en leerrijk”, zegt de nieuwe hoofdcoach.

“De wijze waarop hij zijn ervaring deelde met ons en met de spelers ­bewonder ik ten zeerste. Uiteraard begrijp ik dat Geert zich zondag in de steek gelaten voelde. De spelers gaven niet thuis, de resultaten ­bleven uit en het klassement spreekt voor zich. Logisch dat er dan gemord wordt. Uiteraard ­bestaat er wel zoiets als een ­gedeelde verantwoordelijkheid.”

Voor Van Uytsel wacht de taak om Berchem Sport opnieuw op het juiste spoor te zetten. “Een moeilijke opdracht waarmee we dinsdag al gestart zijn. Een gesprek met de spelersgroep en enkele stevige trainingssessies hebben we ondertussen achter de rug. Het is aan de spelers om zich te tonen. Wanneer de storm wat is over­gewaaid, zal ik met de club over­leggen of dit een interim­opdracht wordt of niet.”

Zaterdag tegen Belisia Bilzen zit de nieuwe coach voor het eerst op de bank als eindverantwoordelijke.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners