©  AFP

Duitse regering bereikt akkoord over legalisering van cannabis

De Duitse regering heeft woensdag een akkoord bereikt over de legalisering van cannabis, zo meldt het Duitse persagentschap DPA. Voortaan worden cannabis en de werkzame stof THC in ons buurland niet meer als verdovende middelen beschouwd.

jvhBron: BELGA

Zo zou het voortaan toegelaten zijn om tot maximaal dertig gram wiet te kopen en te bezitten voor persoonlijk gebruik. Thuis zelf plantjes kweken wordt in beperkte mate toegestaan en de verkoop aan volwassenen in “gespecialiseerde winkels met een vergunning” en mogelijk ook in apotheken wordt mogelijk gemaakt.

LEES OOK. Jinnih Beels (Vooruit) vindt dat overheid drugs moet verkopen: “Gebruikers zouden ook geen boete mogen krijgen”

Of hier daadwerkelijk iets van in huis zal komen, is echter de vraag. Internationale en Europese wetgeving over cannabis zou kunnen botsen met de Duitse legaliseringsplannen. Het wettelijk kader zou slechts “beperkte mogelijkheden bieden om het project van de coalitie uit te voeren”, aldus een door het kabinet goedgekeurde kernpuntennota.

Volgens de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (SPD) gebruiken ongeveer vier miljoen volwassenen in Duitsland cannabis. Dat gaat gepaard met een grote zwarte markt en betrokkenheid van de georganiseerde misdaad, waar de regering van Bondskanselier Olaf Scholz nu tegen wil optreden.

LEES OOK. Gemengde reacties op plan Jinnih Beels om productie en verkoop van drugs door overheid te laten reguleren: “Niet het signaal dat we willen geven”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners