De Vennestraat in Gierle krijgt vanaf maandag 7 november een opknapbeurt. © RR

Arbeiders herstellen verzakkingen in Vennestraat: weg tien dagen afgesloten

Gierle

Arbeiders van de gemeente Lille voeren vanaf maandag 7 november herstellingen uit in de Vennestraat in Gierle (Lille).

In het eerste deel van de centrumstraat in Gierle bevinden zich enkele verzakkingen die moeten aangepakt worden. De werkzaamheden starten op maandag 7 november en duren tot donderdag 17 november.

“De werkzaamheden waren eerst gepland voor afgelopen zomer, maar inspectie toonde aan dat de herstellingen langer dan gepland zouden duren”, luidt het bij de gemeente Lille. “Hierdoor zouden de werken samenvallen met de geplande werken aan het kruispunt van de Veedijk (in Turnhout en Vosselaar, red.). Om te voorkomen dat er op twee invalswegen naar Gierle tegelijkertijd werd gewerkt, werd het project aan de Vennestraat uitgesteld.”

De heraanleg van het het kruispunt Veedijk met de Steenweg op Gierle (N140) is tegen 7 november afgerond, waardoor de arbeiders in de Vennestraat in Gierle aan de slag kunnen gaan.

Tijdens de ingreep is de Vennestraat, ook de verbindingsweg tussen Gierle en Tielen (Kasterlee), volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor het doorgaand verkeer is er een wegomlegging via Tielen, Lichtaart, Poederlee en Lille. Bussen van De Lijn volgen een wegomlegging langs het Middelveld in Gierle. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone wel passeren. (bvdl)

  

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten