De spelers van Lyra-Lierse konden zondagnamiddag meerdere keren juichen tegen Berchem. © GOYVAERTS

Berchem en Miguel Cobos gaan zwaar onderuit op Lyra-Lierse: “Het was al heel snel over en uit”

Berchem Sport slaagde er zondag in de Antwerpse derby bij Lyra-Lierse niet in om een verlengstuk te breien aan zijn zege één week eerder tegen Lille United. Integendeel. De Antwerpenaren kregen een pak slaag op Doelvelden en moesten met zware 6-0-cijfers afdruipen. Berchem-middenvelder Miguel Cobos was dan ook teleurgesteld in het resultaat: “Dit komt hard aan.”

De combiregeling had de Berchemse aanhang niet weerhouden om hoopvol naar Doelvelden af te reizen voor de confrontatie met Lyra-Lierse. Maar in Berlaar zagen ze hun team, één week na de eerste thuiszege van het seizoen, opnieuw helemaal naar af gaan. Nog voor de pauze lag Berchem al uitgeteld op de mat, na de rust werden de bezoekers verder naar de slachtbank geleid.

“We hadden nochtans gehoopt dat er hier kansen zouden liggen”, zuchtte Berchem-middenvelder ­Miguel Cobos Copado na afloop. “Zowel RC Hades als Sporting Hasselt was al komen winnen in Berlaar en tegen City Pirates trokken de Pallieters de zege ternauwernood over de streep. En dus leken we niet voor een onoverkomelijke opdracht te staan. Als je dan halfweg al drie goals in het krijt staat, telkens na een stilstaande fase, dan weet je dat het over en uit is. Ja, deze nederlaag komt toch wel behoorlijk hard aan.”

Zorgeloos seizoen

Berchem telt nu acht punten uit evenveel wedstrijden. Een zorgeloos seizoen lijkt het hoogst haalbare voor de Antwerpenaren. Al wordt ook dat een stevige opgave.

“Daar zijn we ons ook van bewust”, treedt Miguel Cobos bij. “En dat is ook onze ambitie. We kenden in de eerste fase van het seizoen wel wat blessures en we beschikken over geen al te grote kern. Bovendien tracht de club ook enkele jonge gasten in te passen. Uiteraard is dat positief, maar het is tegelijk ook logisch dat die integratie met ups-and-downs gepaard gaat. Het is aan de meer ervaren jongens om hen mee te nemen in het verhaal en daar probeer ik zelf ook mijn steentje bij te dragen.”

Berchem Sport moet zich komend weekend zien te herpakken tegen Belisia Bilzen, alvorens de derby tegen de beloften van Beerschot wacht. “We moeten ons telkens opnieuw opladen en punten trachten te sprokkelen. In die eerste acht weken verdienden we misschien net iets meer, maar uiteindelijk draait alles om de buit die je werkelijk in handen hebt.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners