©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

Beerschot gaat met de volle buit aan de haal bij Jong Genk na twee goals van Baeten

Beerschot heeft een verdiende 1-2 zege geboekt op bezoek bij Jong Genk. Topschutter Thibo Baeten scoorde twee keer en knalde Beerschot daarmee opnieuw virtueel naar de tweede plek in de stand.

Koen Frans

Andreas Wieland dropt in de Cegeka Arena van Genk erg verrassend Apostolos ‘Tolis’ Konstantopoulos in de basis. De jonge Griekse jeugdinternational, die vorig jaar voor ruim een half miljoen euro werd weggeplukt bij Panetolikos, speelde dit seizoen nog geen minuut voor het eerste elftal. Tegen Jong Genk stond hij naast Hervé Matthys en Jan Van den Bergh centraal achterin.

Beerschot begon erg gretig aan de partij. Al na een handvol seconden kreeg Thibaud Verlinden een eerste kans, twee minuten later schonk hij spitsbroeder Thibo Baeten de 0-1. Voor Baeten was het al de zevende goal in elf duels voor Beerschot. Nog eens enkele minuten later bediende Verlinden de vrijstaande Leo Seydoux, maar die was te verrast en tikte de bal van dichtbij naast. Nadien ging de storm van de bezoekers liggen. Jong Genk voetbalde beter mee, maar creëerde pas in de allerlaatste minuut van de eerste helft een kans(je). Ibrahima Sory Bangoura kopte een vrijschop van Jay-Dee Geusens naast. Halfweg stond het nog steeds 0-1.

Snelle goals na de rust

µDe tweede helft begon zoals de eerste: met veel kansen. Verlinden trapte al snel op de lat. Maar het doelpunt viel verrassend genoeg aan de overkant. Victory Beniangba duwde een voorzet van Nolan Martens via de onderkant van de lat voorbij Bill Lathouwers. Beerschot reageerde meteen. Nauwelijks 19 seconden nadat hij had afgetrapt legde Thibo Baeten de 1-2 al in het mandje. Hij scoorde in de rebound nadat doelman Tobe Leysen een schot van Verlinden nog uit zijn doel had geranseld. Doelpunt nummer acht voor de Kielse topschutter. Het bleef kansen regenen. Seydoux knalde een uitstekende mogelijkheid over, Tolis moest aan de overkant doelman Bill Lathouwers bijstaan op een poging van Mika Godts.

Een kwartier voor tijd kopte Nökkvi Thórisson een uitstekende voorzet van invaller Ilias Sebaoui op de lat, nadien noteerden we geen grote kansen meer. Faissal Al Mazyani kreeg in allerlaatste minuut wel nog terecht rood nadat hij de doorgebroken Thórisson had onderuit getrokken. Beerschot trok de verdiende zege al bij al makkelijk over de streep. Het nadert daardoor (virtueel) tot op één punt van leider Waasland-Beveren. Alle andere ploegen bovenin komen later dit weekend wel nog in actie.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Baeten en Verlinden zorgen voor het gevaar, sterk debuut van Konstantopoulos

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners