© bdd

Vader (49) moet drie jaar naar cel voor verkrachting dochter (6): “Als ze niet meewerkte, kreeg ze geen hamburger”

Turnhout, Brecht -

Hoewel hij dat zelf ontkende, is een 49-jarige man uit Brecht veroordeeld tot een effectieve celstraf van drie jaar voor de verkrachting van zijn 6-jarige dochter met een mentale beperking. “Als ze hem niet oraal bevredigde, ging hij niet meer met haar naar een hamburgerrestaurant”, zei de openbare aanklager.

De bal ging pas aan het rollen toen het meisje met autisme en ADHD eind 2018 op haar school opbiechtte dat ze op een leeftijd van 6 of 7 jaar zou zijn misbruikt door haar eigen biologische vader. Dat gebeurde op zijn toenmalige adres in Turnhout. Het slachtoffer woont zelf intussen al jaren bij haar moeder en stiefvader. 

Het meisje had volgens het parket gezegd dat ze haar biologische vader geregeld oraal moest bevredigen, anders zou hij nooit meer met haar naar een hamburgerrestaurant gaan. Tijdens een audiovisueel verhoor heeft ze nog eens verklaard dat ze haar papa met de mond moest bevredigen en dat hij haar ook betast heeft. Het misbruik zou gebeurd zijn in de periode toen ze na de scheiding van haar ouders tweewekelijks op bezoek ging bij haar vader. “Dit zijn afschuwelijke en walgelijke feiten. Zulke zaken tegenover je eigen dochter zijn een vader onwaardig”, stelde procureur Hanne Hendrickx eerder bij de behandeling van de zaak.

Het Openbaar Ministerie had een effectieve celstraf van zeven jaar gevorderd. De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde de vader tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan drie jaar effectief. Hij is ook voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten. De man ontkende met klem dat hij zijn dochter had aangeraakt. Zijn advocaat vroeg vorige maand nog de vrijspraak. (bvdl)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners