In 2021 reed Evenepoel zijn eerste Giro. Een succes werd dat niet. ©  EPA-EFE

Bijna 71 kilometer tegen de klok: de Giro lonkt voor wereldkampioen Remco Evenepoel

De volgende Ronde van Italië (6-28 mei) is spek voor de bek van Remco Evenepoel. In de drie (!) tijdritten samen wordt er bijna 71 kilometer tegen de klok gekoerst, netjes verdeeld over de drie weken.

hc

LEES OOK. Waarom voor Remco Evenepoel de Giro veel interessanter is dan de Tour: dit lekte al over beide parcoursen

De openingstijdrit van Fossacesia Marina naar Ortano is 18,4 km lang. De laatste zaterdag is er nog een klimtijdrit van 18,6 km naar Monte Lussari en de tweede week is er een lange chrono van 33,6 km van Savignano sul Rubicone naar Cesena. Daarna volgt de eerste rustdag.

Organisator RCS legde er alvast de nodige tijdritten in om Evenepoel van straks Soudal-Quick-Step te lokken naar een Giro die voor het eerst sinds 2018 weer in Rome eindigt. Deze Giro bevat ook een pak cols die boven de 2.000 meter uitstijgen. Vooral de slotweek is vreselijk zwaar. De laatste vrijdag is er een moordende Dolomietenrit naar Tre Cime di Lavaredo die 5.400 hoogtemeters zou tellen, om daags erna af te sluiten met een tijdrità la Planche des Belles Filles. Met andere woorden: de Giro wordt daar gewonnen of verloren.

De voorstelling van de Giro vindt vanaf 17.30 uur plaats in het Teatro Lirico Giorgio Gaber in Milaan. Eindwinnaar Jai Hindley, Arnaud Démare en Koen Bouwman zijn aangekondigd, net als Alberto Contador en Vincenzo Nibali. Remco Evenepoel mag dan met zijn Oumi op huwelijksreis zijn op de Malediven, het zal niet lang duren vooraleer de wereldkampioen gecheckt heeft of het rittenschema exact is wat hij ervan verwachtte.

LEES OOK. De Cauwer, De Wolf en Van Avermaet in het grote Flandriendebat: “Remco geeft gas op een moment dat de gas bij de rest op is”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten