©  BELGA

Beerschot geraakt niet verder dan puntje tegen rode lantaarn Dender

Het voetbalweekend in de Challenger Pro League is zonder winnaar afgesloten. Beerschot leek na de openingstreffer van aanvoerder Sanusi nochtans op weg naar een overwinning, maar ex-speler Marzo bracht Dender alsnog op gelijke hoogte: 1-1.

Yannick Lambrecht

LEES OOK. ONS OORDEEL. Matige teamprestatie van Beerschot, één verdediger gebuisd

Toen de 22 spelers uit de tunnel verschenen, glunderde één man net iets harder dan de rest: Frédéric Frans. Uitgerekend dag op dag een jaar nadat de verdediger een zware achillespeesblessure opliep, stond hij voor het eerst weer aan de aftrap in een competitiematch. Ook Nzita en Vaca maakten hun wederoptreden in de basis. Bij Dender keerden met Smet, Ragolle en Marzo drie ex-Beerschotters terug naar het Kiel.

In slaap

De algemene verwachting was dat Beerschot het spel zou moeten maken tegen de rode lantaarn en dat bleek terecht. Dender knokte wel – onder meer Van den Bergh en Sanusi stapten ongetwijfeld met blauwe plekken van het veld – maar verzorgd voetballen of kansen creëren leek voor de bezoekers eerder bijzaak.

Beerschot kon er ondanks zestig procent balbezit ook maar weinig tegenover zetten. Pas op slag van rust noteerden we de eerste en enige gevaarlijke kans van de eerste helft: Thorisson won zijn duel en via een sluw hakje van Vaca schoot Nzita op de doelman. Eén helft, één kans. En één verveeld publiek dat zich afvroeg of dit het wel waard was om een zondagavond voor op te offeren.

LEES OOK. COMMENTAAR. “Een tussentijdse balans? Dan geven we Beerschot een nipte voldoende”

Wakker

Ja, dus. Amper vijf minuten ver in de tweede helft en iedereen was alweer klaarwakker. Invaller Verlinden verstuurde een afgemeten voorzet naar Baeten, die doelman Gies op zijn weg vond. Bij de eerstvolgende aanval was het wel prijs. Diezelfde Baeten behield het overzicht en legde af naar Sanusi: 1-0. Eerste competitiegoal van het seizoen voor de aanvoerder en of het hem deugd deed.

 ©  BELGA

De thuisploeg had nu het momentum mee en was van plan om dit ondermaats Dender snel dood te knijpen. Verlinden haalde eens knap uit, Gies kon nog redden. Tot dan moest zijn collega-doelman Lathouwers hooguit eens een voorzet uit de lucht plukken. Tóch kreeg hij geen clean sheet achter zijn naam. Invaller Rajsel zette Weymans van zich af om voor te zetten naar de opgerukte Marzo, die zijn ex-ploeg bijna uit het niets van zijn wolk haalde: 1-1.

Het slotoffensief leverde geen derde goal meer op en dus ook geen winnaar. Beerschot blijft zo vooral achter met de zure nasmaak dat er meer inzat en doet in het klassement geen goeie zaak. Leider Beveren loopt uit tot vier punten, vanuit de rechterkolom loert Lommel op slechts twee punten.

LEES OOK. REACTIES. Goal Sanusi volstaat niet voor Beerschot: “Onze tegenstanders kiezen opmerkelijk vaak eieren voor hun geld”

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners