Onder meer op de Mechelsebaan in Duffel moesten verschillende auto’s aan de kant voor een controle. © pz Bodukap

29 auto’s gecontroleerd: chauffeur betrapt die achter stuur zat ondanks ingetrokken rijbewijs

Duffel, Bonheiden -

De lokale politie Bodukap heeft vrijdag een actie gehouden die voornamelijk gericht was tegen rondtrekkende dievenbendes. Inbrekers konden er niet worden gevat, maar er werden wel heel wat verkeersinbreuken vastgesteld.

Op twee plaatsen in de politiezone voerde de politie controles uit: op de N15 in Bonheiden en op de Mechelsebaan in Duffel. Verder hielden inspecteurs toezicht vanuit een anonieme politiewagen.

“Alles samen zijn er 29 voertuigen en 38 personen gecontroleerd”, laat de politiezone weten. “Er zijn daarbij verschillende verkeersinbreuken vastgesteld. Zo betrapten we een bestuurder die onder invloed was van alcohol en konden twee chauffeurs aan de kant worden gezet omdat ze hun gsm achter het stuur gebruikten. Daarnaast betrapten we een persoon die rondreed met een opgedreven bromfiets.”

“Tot slot stelden we een proces-verbaal op voor het besturen van een auto zonder dat de bestuurder over een rijbewijs beschikte.” Het ging om een automobilist die niet mocht rijden omdat zijn rijbewijs al ingetrokken was voor andere inbreuken. Ondanks die opgelegde maatregel toerde de chauffeur toch vrolijk rond. Daarom besliste de politie deze keer om de auto van de betrokkene in beslag te nemen. Binnenkort zal hij voor de politierechter moeten verschijnen en hangt hem een extra lang rijverbod boven het hoofd. (tdk)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners