©  BELGA

200 extra kandidaat-juryleden uitgeloot voor proces over aanslagen in Brussel en Zaventem

De Franstalige rechtbank van eerste aanleg van Brussel zal vrijdag nog eens 200 kandidaat-juryleden uitloten voor het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem. Dat meldt het Brusselse hof van beroep donderdag. De bijkomende loting gebeurt op vraag van de voorzitster van het hof van assisen, die er zo wil voor zorgen dat er voldoende kandidaat-juryleden zijn om aan 12 effectieve juryleden en 24 reserve-juryleden te geraken.

jvhBron: BELGA

Eerder waren al 800 kandidaat-juryleden uitgeloot, zodat het totaal aantal kandidaten nu op 1.000 komt te liggen. Een aantal daarvan zal ongetwijfeld vragen om vrijgesteld te worden, zodat ze niet in de jury hoeven te zitten. Het assisenproces over de aanslagen zal immers maandenlang duren en vermoedelijk pas tegen het einde van het gerechtelijk jaar, in juni, ten einde zijn.

LEES OOK. Sebastien raakte zwaargewond bij aanslagen in Zaventem, nu finisht hij de Ironman van Hawaï: “Ik ben geen slachtoffer, ik ben een overlever”

De samenstelling van de jury had oorspronkelijk op 10 oktober moeten plaatsvinden, maar moest uitgesteld worden nadat het assisenhof geoordeeld had dat de box die voorzien was voor de beschuldigden de rechten van verdediging schond en er een nieuwe box moest gebouwd worden. De samenstelling van de jury zal nu op 30 november plaatsvinden, waarna het proces echt van start zal gaan op 5 december.

LEES OOK. Nieuwe box voor beschuldigden in proces over aanslagen kost 235.000 euro

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten