©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Temperatuur klimt naar 20 graden, maar daar komt ook wat regen bij

De temperaturen mogen dan zacht zijn, we krijgen de komende dagen wel wat regen over ons heen. Het kwik kan na het weekend wel boven de 20 graden stijgen.

LEES OOK. Volgende week heerlijk genieten van 20 graden en nog meer goed nieuws: ook de nachten worden zachter

Het wordt donderdag zwaarbewolkt met periodes van regen. Over het noorden van het kunnen er enkele opklaringen voorkomen in de namiddag. De maxima liggen tussen 12 graden op de Ardense hoogten van de Ardennen en 16 graden over het westen. De wind waait matig.

Donderdagnacht is het vaak zwaarbewolkt met af en toe regen. In de Ardennen kan de lage bewolking zorgen voor een verminderd zicht aan het einde van de nacht. De minima schommelen tussen 9 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind.

Vrijdag blijven we onder invloed van zachte en soms onstabiele lucht. Het blijft zwaarbewolkt met af en toe regen. De maxima liggen rond 12 en 14 graden in de Ardennen en 15 tot 17 graden elders. De wind waait meestal matig.

Zaterdag trekt een neerslagzone over de regio ten zuiden van Samber en Maas. De meeste plaatsen krijgen een zwaarbewolkt weerbeeld, al is er over het westen af en toe wat zon. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden. De wind is meestal matig.

Zondag wordt het op vele plaatsen opnieuw zwaarbewolkt en kan er soms wat lichte regen vallen. Het westen lijkt vaker droog te zullen verlopen met af en toe een streep zon. De maxima schommelen tussen 14 en 18 graden. Er staat een zwakke tot matige wind.

Maandag blijft het meestal zwaarbewolkt met grote kans op regen. Met een zuidelijke stroming wordt het wel zacht met maxima tot 22 graden in het centrum. inke

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt