Annelies Verlinden ©  Kristof Vadino

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden houdt ondanks begrotingsdruk vast aan loonsverhoging voor politie

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil vasthouden aan de loonsverhoging voor de politie. Die staat op de helling omwille van de moeilijke begrotingsonderhandelingen.

jvhBron: BELGA

De politievakbonden en Annelies Verlinden sloten begin dit jaar na maandenlang onderhandelen een sociaal tussenakkoord. Er zou een structurele loonsverhoging van gemiddeld 5 procent komen, naast betere loopbaanmogelijkheden en arbeidsomstandigheden.

Het geld voor dat akkoord moet nog worden gevonden in de lopende begrotingsonderhandelingen. De federale begroting voor volgend jaar dreigt echter dieprode cijfers te schrijven, dus komt dat soort extra uitgaven op de helling te staan.

“Ik heb er veel vertrouwen in dat mijn collega’s het sectoraal akkoord zullen ondersteunen”, zei Verlinden vrijdag op Radio 1. “Ik heb bij alle fracties in het parlement veel support gehoord voor de versterking van de veiligheidsdiensten. Na jaren van desinvestering moeten we de curve keren.”

Verlinden verwees in het interview naar het criminele geweld van de jongste maanden, onder meer in de Antwerpse binnenstad. “Zowel bij ons als in het buitenland gaan criminelen veel driester tewerk”, zei ze. “Ze schuwen geen enkele vorm van geweld of bedreiging meer en daar moeten we een antwoord op geven met meer mensen op het terrein, meer mensen bij de gerechtelijke politie en meer internationale samenwerking.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners