De Daily Mail staat bekend om zijn roddels. ©  ISOPIX

Prins Harry en Elton John vervolgen uitgever Daily Mail voor schending privacy

Verschillende publieke figuren, onder wie prins Harry en zanger Elton John, slepen Associated Newspapers, de uitgever van de Britse krant Daily Mail, voor de rechter wegens wat zij noemen “grove schendingen van de privacy”, waaronder afluisteren. Dat schrijft de Britse zender BBC op zijn website.

Bron: BELGA

Onderdeel van de klachten is dat het bedrijf in het geheim afluisterapparaten zou hebben geïnstalleerd in de huizen en auto’s van bekende mensen. Er is ook sprake van het afluisteren van telefoons en van het toegang krijgen tot bankrekeningen en financiële transacties “op illegale wijze en door manipulatie”.

Prins Harry en Elton John zijn niet de enigen die naar de rechter stappen. Ook volgende mensen wenden zich tot het gerecht: de actrices Elizabeth Hurley en Sadie Frost, filmmaker en Elton Johns partner David Furnish en Doreen Lawrence, de moeder van een zwarte tiener die in 1993 werd vermoord. 

“Het is voor deze mensen duidelijk dat de aangevoerde misdrijven maar het topje van de ijsberg zijn, en dat vele andere onschuldige mensen onbekende slachtoffers blijven van gelijkaardige vreselijke daden”, stelt het advocatenkantoor Hamlins, dat prins Harry en Sadie Frost vertegenwoordigt in de zaak. “Ze hebben zich nu verenigd om de waarheid te onthullen en om de betrokken journalisten volledig verantwoordelijk te stellen.”

Associated Newspapers, dat ook The Mail on Sunday en Mail Online uitgeeft, reageerde nog niet.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners