©  BELGA

Kunnen ploegmaats Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel voor geel en groen gaan in de Tour? Jakobsen: “Ik ben geen Wout van Aert”

Sinds zijn triomf in de Vuelta, vraagt menig wielerfanaat zich af wanneer Remco Evenepoel de Tour gaat betwisten. Ploegmakker en sprintbom Fabio Jakobsen ziet het al gebeuren, maar mikt natuurlijk zelf graag op het groen.

Vincent Van GenechtenBron: In De Leiderstrui

De vraag is dus of na Jumbo-Visma ook Quick-Step Alpha Vinyl gele en groene ambities zal kunnen combineren in de Ronde van Frankrijk.

“Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet enorm over nagedacht”, aldus Jakobsen bij In De Leiderstrui. “Het zal deze winter wel duidelijk worden. Ik weet niet wat Remco graag wil, maar ik kan me voorstellen dat je als wereldkampioen naar de Tour wil. Of dat samengaat, geel én groen? Dat is niet aan mij om te beslissen. Ik weet wel dat ik geen Wout van Aert ben (verwijzend naar het vele werk van onze landgenoot voor Tourwinnaar Jonas Vingegaard terwijl hij tegelijkertijd voor de groene trui ging én won, red.), dus dat zal lastig worden.”

 ©  GEERT TRESIGNIE

“Het moet in principe mogelijk zijn, maar wat ik zeg: het is aan de ploegleiding om dat uit te stippelen. Dat zal bij Patrick Lefevere beginnen, die daar de leiding in neemt. Hij kan dat goed, dus ik zal het wel horen de komende winter”, stelt de Nederlandse sprinter die dit seizoen 13 koersen won.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten