© tvl

Dodelijk slachtoffer van schietpartij in Beringen is 24-jarige uit Dessel, twee minderjarigen uit Turnhout opgepakt

Beringen, Turnhout, Dessel -

Bij de schietpartij die zondagavond plaatsvond in de Limburgse stad Beringen, is zondag de 24-jarige Desselaar Migelvio V. om het leven gekomen. Twee minderjarigen uit Turnhout werden opgepakt en worden verdacht van mededaderschap aan moord.

LEES OOK. Twee Kempense minderjarigen opgepakt voor schietpartij in Beringen: slachtoffer intussen overleden

De 24-jarige Migelvio ‘Migi’ V. uit Dessel werd zondagnamiddag binnengebracht in een Limburgs ziekenhuis. Hij was in levensgevaar en overleed later aan zijn verwondingen.

Migelvio V. (24). ©  rr

V. was het slachtoffer geworden van een schietpartij zondag even na 16u in het centrum van het Limburgse Beringen, in een straat aan het Albertkanaal. De verschillende getuigenissen van buurtbewoners in onze zusterkrant Het Belang van Limburg en in Het Laatste Nieuws lopen wat uiteen over het aantal betrokkenen. Drie of vier mannen waren uit een auto met Nederlandse nummerplaten gestapt en op straat ontstond een discussie die uit de hand liep. Een buurvrouw vertelde aan Het Laatste Nieuws dat het latere slachtoffer (Migelvio V., red) wilde uithalen naar een van de andere mannen. “Die haalde een wapen tevoorschijn en vuurde in de richting van de man”, aldus de getuige. Het slachtoffer zakte verderop in de straat neer.

Mededaderschap

De twee minderjarigen die Migelvio in het ziekenhuis vergezelden, werden opgepakt door de politie. Aanvankelijk als getuigen maar ondertussen gelden ze als verdachten. “Ze zullen voorgeleid worden bij de jeugdrechter in Turnhout”, zegt het Limburgs parket. Dat ze in Turnhout bij de jeugdrechter moeten komen, is omdat de twee minderjarigen in de buurt van de Kempense stad wonen.

Ze worden verdacht van mededaderschap aan moord, de jeugdrechter zal beslissen wat er met de twee moet gebeuren. Voorlopig wordt er niet van uitgegaan dat een van de twee opgepakte jongens de trekker overhaalde. Dat betekent dat de speurders nog op zoek zijn naar minstens één voortvluchtige verdachte. Maandag vond nog een huiszoeking plaats in Turnhout.

 ©  rr

Over een motief voor de schietpartij is voorlopig nog niets geweten. Volgens verschillende bronnen is er alleszins geen duidelijke link met het Antwerpse drugsgeweld. Slachtoffer V. – oorspronkelijk afkomstig uit Amsterdam – was wel bekend bij het gerecht, maar voor eerder ‘kleine’ zaken. Zijn familie wil voorlopig niet reageren.

(bvdl, sare, ppn)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Turnhout in als startgemeente.

Nu in het nieuws