©  BELGA

KV Kortrijk overweegt gerechtelijke stappen tegen individuen die Lamkel Zé racistisch bejegenden

KV Kortrijk wil de racistische uitspraken richting Didier Lamkel Zé op sociale media niet blauwblauw laten. Het bekijkt met zijn juridische cel welke (gerechtelijke) stappen het kan ondernemen.

Pieter-Jan Calcoen

LEES OOK. Didier Lamkel Zé racistisch bejegend na Kortrijk-Antwerp, ook Faïz Selemani slachtoffer van racisme

De verwensingen die Didier Lamkel Zé na de wedstrijd KV Kortrijk-Antwerp naar zijn hoofd geslingerd kreeg op sociale media, waren bij momenten zeer racistisch. De Kameroener had zelf geprovoceerd, maar dat spreekt de replieken niet goed. “F*cking wanker, kom naar Antwerp en we zullen zien”, staat er te lezen in een post (met een mes en een bloeddruppel) die DLZ zelf deelde. “Hoerenzoon” en “Afrikaanse banaan” komen ook aan bod. Volgens Lamkel Zé waren er meerdere posts, hij deelde er slechts een paar.

Ook ploegmaat Selemani werd racistisch bejegend op sociale media. Beide spelers spraken hun clubleiding daarop aan. “We bekijken met onze advocaten welke stappen we kunnen ondernemen”, aldus algemeen manager Matthias Leterme van KV Kortrijk. “Racisme is onaanvaardbaar, het hoort niet thuis in het voetbal. Wij willen dat die enkelingen gestraft worden.” Hoogstwaarschijnlijk dient KVK een klacht in.

LEES OOK. Didier Lamkel Zé riskeert schorsing na uitlatingen na Antwerp-Kortrijk, CEO Pro League betreurt incidenten: “Beledigingen en racisme kunnen niet”

Leterme gaf ook toe dat Lamkel Zé zich niet volwassen gedroeg. “Zeker die video op Instagram was niet nodig. Kijk, Didier is een fantastische voetballer, hij doet het hier zeer goed, maar hij had zich moeten beheersen. Dat soort dingen past niet bij KV Kortrijk, hij mag dat niet doen. We gaan daar met hem over praten, zoals we dat sowieso al regelmatig doen. Op die manier hopen we dat hij in de toekomst verstandiger met dit soort incidenten zal omgaan.”

Lamkel Zé zei in zijn video “F*ck you, Antwerp”, maar verontschuldigingen van zijn kant lijken er niet te komen. Net zoals die er omgekeerd niet aankomen richting DLZ voor het gedrag van de Antwerp-fans in het stadion. “Wij hebben geen probleem met Antwerp”, benadrukt Leterme. “Sterker nog: we gaan samen op zoek naar de individuen op sociale media, zodat zij hun gepaste sanctie niet ontlopen.”

Het parket van Ieper gaat ambtshalve een dossier starten om na te gaan of er strafbare feiten zijn gepleegd tijdens en in de marge van de wedstrijd KV Kortrijk-Antwerp. Ze zullen daarvoor contact opnemen met alle partijen, dus ook met Lamkel Zé zelf. Dat is bevestigd aan onze redactie.

LEES OOK. Antwerpse supportersfederatie na grote Lamkel Zé-show: “Onze vrees is uitgekomen, we hebben Didier op een schavotje geplaatst”

Volg het nieuws over Royal Antwerp FC overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws