Antwerpse supportersfederatie na grote Lamkel Zé-show: “Onze vrees is uitgekomen, we hebben Didier op een schavotje geplaatst”

Niet de eerste competitienederlaag maar wel de grote Lamkel Zé-show zorgde voor een pak frustratie bij de naar Kortrijk meegereisde Antwerpsupporters. De verwensingen aan het adres van hun ex-speler waren allesbehalve netjes en speelden bovendien in zijn kaart. “Didier kreeg het scenario dat hij zelf had uitgetekend”, beseft Danny Bartholomeeusen, voorzitter van de Federatie van Antwerp Supporters Clubs (FASC).

dige

LEES OOK. Didier Lamkel Zé kan het niet laten: Antwerpfans ophitsen tijdens de match, uithalen op Instagram na de match: “F*ck Antwerp”

De oproep van de FASC om Lamkel Zé niet te viseren had zijn effect gemist. Vanaf de aftrap werd er door een deel van de Antwerpsupporters ‘Lamkel Zé, fils de pute’ geroepen, wat alleen maar verergerde van zodra DLZ het met 850 fans gevulde bezoekersvak ging ophitsen. “Als FASC zijnde stonden we er met lede ogen op te kijken”, reageert voorzitter Bartholomeeusen, die zich bewust afzijdig hield, de day after. “Onze vrees is uitgekomen. Didier kreeg het scenario dat hij zelf had uitgetekend. Hij wilde niet liever dan dat alle aandacht naar hem ging. Ook wij als Antwerpsupporters hebben hem op een schavotje geplaatst.”

Dat Lamkel Zé niet met een ludieke actie op de korrel werd genomen, maar ‘hoerenjong’ naar het hoofd geslingerd kreeg, vindt Bartholomeeusen een spijtige zaak. “Daar hadden ze beter over moeten nadenken. Maar nogmaals: door hem te negeren hadden onze fans hem veel harder kunnen raken. Helaas speelden we los in zijn kaart. Zijn livevideo achteraf op Instagram toont aan hoe fel hij hiervan genoot.”

 ©  BELGA

LEES OOK. Didier Lamkel Zé racistisch bejegend na Kortrijk-Antwerp, ook Faïz Selemani slachtoffer van racisme

Lamkel Zé haalde op Instagram hard uit naar alles en iedereen wat met Antwerp te maken heeft, waarop enkele racistische reacties volgden. “Daar distantieert de FASC zich volledig van”, benadrukt Bartholomeeusen. “Het ging om enkele individuen die hopelijk ook gesanctioneerd worden. Racisme hoort nergens thuis, ook niet op Antwerp.”

Midden april wacht de return op de Bosuil, een affiche die Lamkel Zé al met stip in zijn agenda heeft aangeduid, zo liet hij weten. “Als hij tegen dan nog bij Kortrijk speelt natuurlijk”, haalt Bartholomeeusen terecht aan. “Er zit nog een wintermercato tussen. Je weet wat die met hem kan teweegbrengen. Zit Didier in april nog bij Kortrijk, dan pakken we het hopelijk slimmer aan door hem dan wél links te laten liggen. Al is de kans groot dat dat opnieuw niet zal gebeuren.”

LEES OOK. Didier Lamkel Zé riskeert schorsing na uitlatingen na Antwerp-Kortrijk, CEO Pro League betreurt incidenten: “Beledigingen en racisme kunnen niet”

Volg het nieuws over Royal Antwerp FC overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws