Malik Wanya (rechts) probeert Berchem-speler Tom Cappan de bal te ontfutselen. © GOYVAERTS

Malik Wanya bezorgt Jong Malinwa puntje tegen Berchem

Jong KV Mechelen en Berchem Sport hielden het gisteren in een best aangename derby op ­1-1. De Mechelaars namen voor de rust de leiding, maar moesten na de pauze toch buigen voor een fel aandringend Berchem, dat terecht op gelijke hoogte kwam.

Bart Devaere

“In de eerste helft konden we met onze snelheid en onze technische bagage toch heel wat kansen bij elkaar spelen”, sprak Malinwa-coach Jelle Coen. “Berchem had toen het duidelijk moeilijk, maar het bleef spijtig genoeg slechts bij die ene treffer net voor de rust. In de tweede helft deed de coach van Berchem dan enkele positiewissels, waardoor wij het wat moeilijker kregen. Berchem plaatste veel druk naar voor en wij maakten niet genoeg gebruik van de ruimte. Mijn jongens waren duidelijk wat verrast en de late gelijkmaker kwam er dan ook verdiend.”

De enige Mechelse treffer kwam van de voet van de 19-jarige Malik Wanya. “Het was een voorzet van Noé Rottiers die ik op de borst kon controleren en daarna mooi kon binnen schieten”, sprak Wanya. “Het was een snelle wedstrijd tussen twee goede ploegen met ook een billijk eindresultaat. Dit was mijn tweede goal van dit seizoen, dat er nog vele mogen volgen. Ik vind het trouwens leuk spelen in deze reeks. Voor ieder van ons was tweede afdeling een stap in het onbekende, maar we werden goed voorbereid door onze technische staf. We spelen nu haast elke week tegen spelers die veel meer ervaring hebben en die een match op een volwassen manier aanpakken. Qua snelheid van uitvoering en technische bagage hebben wij dan misschien vaak de bovenhand, wij kunnen elke week wel iets opsteken van hun maturiteit. Dat moet ons betere voetballers maken en moet de stap naar de A-kern verkleinen. Al zal die sowieso nog groot genoeg zijn, dat beseffen we wel. Toch ben ik ervan overtuigd dat de voetbalbond met deze herschikking aan vele talentvolle jongeren een dienst bewezen heeft”, aldus een erg nuchtere Wanya, die vorig seizoen een contract tekende op KV, afgestudeerd is en nu in een sabbatjaar alles op het voetbal wil zetten.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners