©  BELGA

Beerschot springt na verdiende zege tegen Deinze naar de leiding

Beerschot heeft zaterdagavond hekkensluiter Deinze verslagen met 2-0. De Kielse Ratten springen door die zege voorlopig naar de eerste plaats in de Challenger Pro League. Thibo Baeten was met een goal en een assist andermaal de grote man bij Beerschot.

Koen Frans

LEES OOK. ONS OORDEEL. Beste match en hoogste punten van het seizoen voor Beerschot

Andreas Wieland wijzigde zijn ploeg op twee plaatsen na de 0-4 bekerzege in Knokke. Luca Meisl en Dante Rigo kwamen in de ploeg ten koste van Frédéric Frans en Ibrahim Alhassan. De bezoekers uit Deinze namen donderdag afscheid van hun Japanse hoofdcoach Takahisa Shiraishi, de Spaanse assistent-trainer Antonio Calderon zat op het Kiel als T1 in de dug-out. En hij zag zijn ploeg goed beginnen. Deinze dwong enkele goede kansen af, waarvan drie via Jellert Van Landschoot. Zijn eerste poging was potentieel de gevaarlijkste, maar hij trapte de rebound na een schot van ploegmaat Dylan De Belder onbegrijpelijk voorlangs. Tussendoor had Thibo Baeten gescoord voor Beerschot, uit buitenspelpositie weliswaar. Dat feestje ging niet door.

Iets voorbij het halfuur claimde Beerschot een strafschop na vermeend handspel van Jannes Vansteenkiste op een schot van Nökkvi Thórisson. Scheidsrechter Laurent Willems wuifde het protest weg. Vijf minuten voor de rust gaf Willems wél een strafschop, na een totaal onnodige trekfout van Liam Fraser op Thibaud Verlinden. Baeten faalde niet vanop de stip. Dankzij zijn zesde doelpunt van het seizoen kon Beerschot met een kleine voorsprong gaan rusten.

Snelle tweede goal na de rust

Een paar minuten na de rust zette het jonge aanvallende trio van Beerschot een heerlijke aanval op. Verlinden tikte de bal subtiel tot bij Baeten die Thórisson zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen gunde: 2-0. Deinze-doelman Blanco Miras hield een handvol minuten later Ryan Sanusi van de 3-0. Beerschot verdiende een derde doelpunt, Deinze kwam er niet meer aan te pas. Baeten knalde een voorzet van Léo Seydoux hard naast, Verlinden testte nog maar eens de vuisten van Miras.

In het slotkwartier bracht Wieland met Frédéric Frans, Ilias Sebaoui en Ramiro Vaca nog drie frisse krachten. Sebaoui zette Thórisson al snel alleen voor doel, maar de IJslander trof via doelman Miras de lat. Niet veel later duwde Miras een poging van Sebaoui in hoekschop. En Deinze? Dat voetbalde na de pauze geen enkele noemenswaardige kans bij elkaar. Beerschot won verdiend en springt door die zege voorlopig naar de eerste plaats in de stand. Deinze staat samen met Jong Genk allerlaatste.

LEES OOK. REACTIES. Thibo Baeten na nieuwe goal en assist: “Het kan altijd nog beter”

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners