Prins Gabriël krijgt eerste militaire erkenning uit handen van vader Filip

Het Belgisch koningspaar en prinses Elizabeth hebben vrijdag in de Koninklijke Militaire School in Brussel de Blauwe Mutsen-parade bijgewoond van de leerling-officieren die geslaagd zijn voor hun militaire initiatiefase. Het was koning Filip zelf die op de plechtigheid de blauwe mutsen overhandigde aan het peloton waarvan zijn zoon, prins Gabriël, deel uitmaakt.

wverBron: BELGA

Eind augustus begonnen 195 leerlingen in Elsenborn in de Belgische Oostkantons aan de MIF. Tijdens de zes weken durende opleiding maakten de toekomstige officieren kennis met militaire discipline, drill, tactiek en bewapening. Het doel van deze onderdompeling is om de jongeren klaar te stomen voor een verdere professionele vorming en carrière door militaire basisvaardigheden aan te reiken op professioneel, fysiek en karakterieel vlak.

 ©  BELGA

Vrijdag kregen de 190 leerlingen die uiteindelijk geslaagd zijn voor de MIF, hun blauwe muts overhandigd. Het is de officiële erkenning van hun nieuwe titel als leerling-officier. Prins Gabriël legde zijn opleiding binnen de 162ste promotie Sociale en Militaire Wetenschappen succesvol af. Voor de gelegenheid waren prinses Elizabeth, koningin Mathilda en koning Filip samen aanwezig op de ceremonie. 

 ©  BELGA

Het was de vorst zelf die met trots de blauwe muts aan zijn zoon overhandigde, met een glimlach en een schouderklopje. Nadien zette de prins meteen weer zijn serieuze gezicht op en hield hij net zoals alle andere soldaten kaarsrecht halt voor zijn vader. Als afsluiter werd er nog een familiefoto genomen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten